Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA), 2010-2013 Doğu Marmara Bölge Planı stratejik amaç ve öncelikleri ile Doğu Marmara Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu tarafından alınan kararlar doğrultusunda Kocaeli, Sakarya, Düzce, Bolu ve Yalova illerinde, Afet ve Acil Durum İl Müdürlükleri (AFAD) işbirliği ile başlattığı ‘Kalkınma İçin Güvenli Yaşam’ projesi kapsamında ‘Afet Zararlarını Azaltmaya Yönelik Şehir Planlama ve Yapılaşma Eğitimi’ Yalova İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi. Yalova ilindeki Toplum Temsilcilerinin katıldığı eğitimi, Yard. Doç. Dr. Seda Kundak, Şehir Planlaması Yönetimi Uzmanı Sennur Ulugönül verdi.

‘‘Toplum Temsilcileri İçin Afet ve Acil Durum Eğitimi’’ Yalova’da yapıldı

Eğitmenlerde Yalova’da söz konusu afet risklerinin neler olduğunu ve bu risklere yönelik alınabilecek tedbirler konusunda ayrıntılı bilgiler sunuldu. Ülkemizde ve dünyada yaşanılan afetlerin sonuçları, ekonomiye maliyetleri, ortaya çıkan zararların kısa ve uzun vadeli etkileri üzerinde uzunca durulan eğitimde,
afet zararlarını azaltmaya yönelik olarak yapılabilecek faaliyetler detaylı şekilde anlatıldı. Konuyla ilgili bir açıklama yapan Doğu Marmara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Erkan Ayan, bölgemizde afet bilincinin geliştirilmesi ve bu alanda kapasite geliştirme konusunda atılacak adımlar ile afet öncesi, afet esnasında ve sonrasında yapılacak işlerde işbirliğinin Türkiye’de ilk defa bölgesel bazda oluşan Doğu Marmara Afet işbirliği ağı yaklaşımıyla gelişeceğine inandıklarını belirtti. Ayan, “Afet öncesi önlemlerin alınması, planların afete hazırlıklı yapılması ve muhtemel bir afet esnasında ve sonrasında gerçekleştirilecek faaliyetlerde işbirliği ve koordinasyon konusunda etkin ve hızlı çözümlerin geliştirilmesi açısından bu eğitimler büyük önem arz etmektedir” dedi.
Editör: TE Bilişim