Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Niyazi Eruslu, Marmara Belediyeler Birliği Genel Sekreteri M. Cemil Arslan’ı makamında ziyaret etti.  MBB ve Yalova Meclis Üyesi, Sürekli Eğitim Merkezi Koordinatörü Serap Türkyılmaz’ın da hazır bulunduğu ziyarette, yerel yönetimlerle akademi dünyasını buluşturacak projeler ele alındı. 

MBB’nin 6’sı büyükşehir olmak üzere 172 belediyenin üye olduğu, Türkiye’nin en önemli bölgesel birliklerinden biri olduğunu anlatan MBB Genel Sekreteri M. Cemil Arslan “Birlik olarak bu yıl 40. kuruluş yıldönümümüzü kutluyoruz. Üstlendiğimiz görev gereği sorumluluğumuzun büyük olduğunun farkındayız. Başta çevre ve eğitim olmak üzere birçok alanda projeler geliştiriyoruz ve buna üyelerimizi de ortak ediyoruz. Ayrıca çağdaş dünyada yerel yönetimler alanında geliştirilen modellerden üyelerimizi de haberdar ederek deneyim ve bilgi paylaşımında bulunuyoruz” dedi. Arslan, Türkiye’de yerel yönetimlerle akademi dünyasının ortak projelerde buluşması ile hizmet kalitesinin artacağına inandığını da sözlerine ekledi.

Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Niyazi Eruslu da üniversitelerde yerel yönetim odaklı çok farklı projeler geliştirildiğini söyledi. Bilim süzgecinden geçirilmiş bu projelerin sahada uygulanabilmesi için yerel yönetimlerle işbirliğinin şart olduğunu ifade eden Eruslu “Bizler akademi dünyası olarak toplum menfaatine yönelik çok değişik projeler üzerinde çalışıyoruz. Projelerin hayata geçirilebilmesi elbette ki belediyelerimizin desteği ve onlarla yapacağımız işbirliği ile mümkün” şeklinde konuştu.

Ziyarette yerel yönetimler alanında ortak eğitimler düzenlemenin yanı sıra yurtdışı personel değişimi, üniversite bünyesindeki Sürekli Eğitim Merkezi ile sertifikalı programlar geliştirilmesi gibi konular ele alındı. 

Editör: TE Bilişim