Yalova Mesleki Eğitim Merkezi ve Altınova Tersane Girişimcileri A.Ş. Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan 2 proje hibe programına dahil edildi. Konuyla ilgili bir açıklama yapan Yalova Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun, “2018 yılı Teklif Çağrısı kapsamında Doğu Marmara Kalkınma Ajansı tarafından ilan edilen 2018 Yılı Mali Destek Programları değerlendirme süreci gerçekleşen Yönetim Kurulu toplantısı ile tamamlanmıştır. Eğitim alanındaki Mali Destek Programları, imalat sanayiinde mesleki eğitimin geliştirilmesine yönelik olarak hazırlanmış olup Doğu Marmara Kalkınma Ajansının faaliyet alanı olan TR 42 Düzey 2 bölgesi (Kocaeli, Sakarya, Düzce, Bolu, Yalova) sınırları dâhilinde gerçekleştirilir.

Günümüzde en çok istihdamın sağlanacağı sektörlere eleman yetiştirmek için mesleki eğitimlere önem verilmesi gerekliliğinin bilincinde olarak, bir tarafta genç insanlara başarılı bir meslek yolu hazırlamak, diğer yandan ekonomiye vasıflı eleman yetiştirmek amacıyla mesleki eğitime yatırımlar yapmakta, her geçen gün yeni projelere imza atmaktayız.

2018 Mali Destek Programları mesleki eğitimin geliştirilmesi kapsamında ilimizden iki okulun projesi hibe desteği almaya hak kazanmıştır. ‘Kalfa ve Çırak Eğitiminde Mesleki İnovasyon’ projesi ile Yalova Mesleki Eğitim Merkezi 600.000 TL, ‘Gemi Yapım Alanın Sektörün İhtiyaçları Doğrultusunda Mesleki Eğitim Altyapısının Geliştirilmesi’ projesi ile de Altınova Tersane Girişimcileri A.Ş. Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 450.000 TL hibe desteği almıştır. Toplamda 1.050.000 TL’ye ulaşan destekle ilimiz, mesleki eğitime yatırım alanında önemli bir başarı elde etmiştir.

Nitelikli bir mesleki eğitim sonrasında sektörün ihtiyacına uygun donanımla mezun olmuş öğrencilerimizin işsiz kalması neredeyse imkansızdır. Bu nedenle mesleki eğitime önem verilmesi işsizlik sorununa çözüm olabileceği gibi sektörde kalifiye eleman bulmada yaşanan güçlüğü de azaltmaya yardımcı olacaktır. Yalova İl Milli Eğitim Müdürlüğü, eğitimin birçok alanında olduğu gibi yeni teknolojilere ve çağdaş uygulamalara yönelik mesleki eğitim alanındaki yatırımlarına hızla devam edecektir” dedi.

Editör: TE Bilişim