Şehit Osman Altınkuyu Anadolu Lisesi tarafından gerçekleştirilen, "Bir Eğitimci Gözüyle Gençler" konulu söyleşiye katılan Yalova Milli Eğitim Müdürü Cengiz Mete, "Hedeflediğiniz meslek ve bu alandaki yapacağınız kariyerle ilgili olarak mutlaka değişkenleri dikkate almalısınız" dedi. 
Şehit Osman Altınkuyu Anadolu Lisesi öğrencilerine yönelik, Kariyer Günleri ve Meslek Tanıtımları Projesi kapsamında gerçekleşen söyleşiye Yalova Milli Eğitim Müdürü Cengiz Mete konuşmacı olarak katılarak gençlere hitap etti. Şehit Osman Altınkuyu Anadolu Lisesi'nde gerçekleşen söyleşi okul müdürü Sedat Oymak'ın açılış konuşması ile başladı. Oymak'ın ardından söz alan Yalova Milli Eğitim Müdürü Cengiz Mete ise öğrencilere önerilerde bulundu. Deneyim ve tecrübelerini öğrencilerle paylaşan Mete, "Sizler, geleceğin mimarı olacak önemli bireylersiniz. Hayatı günlük yaşamak yerine geleceğini şimdiden planlamanız gerekmektedir. Bunun için şimdiden meslek hedefinizi belirlemek, bu hedefe yönelik doğru kaynaklardan bilgiler toplamak, odaklanmak ve planlı çalışmanız gerekir. Hedeflediğiniz meslek ve bu alandaki yapacağınız kariyerle ilgili olarak mutlaka değişkenleri dikkate almalısınız. Bu da sizin akademik çalışmaları, ülkemizde ve dünyadaki gelişmeleri takip etmenizle doğrudan alakalıdır. Yükselmekte olanla zaman içinde sönmeye yüz tutması muhtemel mesleklerin nabzını iyi tutmalısınız. Bu konuda Şehit Osman Altınkuyu Anadolu Lisesi öğrenciler ine inancım tamdır" dedi.
Konuşmasını tamamladıktan sonra söyleşi, öğrencilerimizle birlikte karşılıklı soru cevap şeklinde devam etti. Eğitim sisteminde yaşanan değişikliklerden yakın tarihe, güncel olaylardan geleceğin muhtemel mesleklerine varıncaya kadar birçok soruyu cevaplayan Mete, güncel yaşamı takip eden akıl dolu sorularından dolayı öğrencilerimizi tebrik etti. Ayrıca öğrencilerimizin yetişmesinde emeği geçen öğretmenlerimize de teşekkür etti. Yine programın hazırlanmasında emeği geçen okul idaresine teşekkür etti.
Söyleşi sonunda okul müdürü Oymak, Kariyer Günleri ve Meslek Tanıtımı Projesi kapsamında gerek ilimizden gerekse il dışından toplumda söz sahibi birçok kişiyi öğrencilerimizle buluşturacaklarını ifade etti. Bu konuda projeyi hazırlayan Dr. Adnan Akalın ile Engin Kezik’e ve Rehber öğretmenlerine teşekkür etti. Program sonunda okul aile birliği başkanımız tarafından İl Milli Eğitim Müdürü’ne çiçek sunuldu.
Editör: TE Bilişim