Yalova Milli Eğitim Müdürlüğü Osmanlı dönemi ve Cumhuriyet dönemi fen bilimleri, sosyal bilimler ve matematik alanında önemli çalışmalar yapmış   bilim insanlarının yeni nesillere tanıtımını sağlamak amacıyla, "Bilim Yarışmaları" gerçekleştirecek.
Yalova Milli Eğitim Müdürlüğü, "Bilim Yarışmaları" düzenleyecek. Osmanlı ve Cumhuriyet dönemi bilim adamlarını gelecek nesillere daha iyi bir şekilde anlatmayı hedefleyen yarışmalarla ilgili müdürlükten şu bilgiler verildi, "Matematik, fen bilgileri ve sosyal bilgiler derslerinde genel başarıyı arttırmak, öğrencilerin tanışmasını ve kaynaşmasını sağlamak ve okullarımızı tanıtmanın yanında Osmanlı ve  Cumhuriyet tarihinden günümüze gelen;  fen bilimleri, sosyal bilimler ve matematik alanında önemli çalışmalar yapmış   bilim insanlarımızın, temel eğitim öğrencilerine tanıtımı ve  öğrencilerimizi  teşvik  amaçlı düzenlenecek yarışma takvimi aşağıya çıkarılmıştır.
Matematik, fen bilgileri ve sosyal bilgiler derslerinde genel başarıyı arttırmak, öğrencilerin tanışmasını ve kaynaşmasını sağlamak ve okullarımızı tanıtmanın yanında Osmanlı ve  Cumhuriyet tarihinden günümüze gelen;  fen bilimleri, sosyal bilimler ve matematik alanında önemli çalışmalar yapmış   bilim insanlarımızın, temel eğitim öğrencilerine tanıtımı ve  öğrencilerimizi  teşvik  amaçlı düzenlenecek yarışma takvimi aşağıya çıkarılmıştır.
1. ) Geleneksel  ll.Oktay Sinanoğlu Fen Bilimleri Yarışması 01/12/2016 tarihinde il geneli  ortaokul öğrencilerinin katılımı ile Yalova Şehit Osman Altınkuyu Anadolu Lisesinde yapılacaktır.
2.)   1.Cemil Meriç Sosyal Bilimler Yarışması il geneli ortaokul öğrencilerinin katılımı ile  06/12/2016 tarihinde Necmettin Erbakan Sosyal Bilimler Lisesinde yapılacaktır.
3.)   Geleneksel   lll. Ali Kuşçu Matematik Yarışması il geneli ortaokul öğrencilerinin  katılımı ile 15/12/2016 tarihinde Fen Lisesinde yapılacaktır"

Editör: TE Bilişim