Yalova eğitim yatırımları anlamında verimli bir yıl geçiriyor. Yapılan eğitim yatırımları anlamında ülkedeki birçok ili geride bırakarak ilk sıralarda yer alan Yalova adeta aslan payını kapmayı bildi. Konuyla ilgili açıklama yapan İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun, “Bakanlığımızın olarak herkesin eğitim ve öğretime eşit şartlar altında erişmesi, çağın gerektirdiği davranışları kazandırması, yenilikçi, dil becerileri yüksek, sorumluluk sahibi, sağlıklı ve mutlu bireyler olarak yetişmesi önceliğidir.

Bugüne kadar yaptığımız çalışmalar neticesinde, temel altyapı ve erişim sorunlarını çözdük. Eğitimi ve eğitimde fırsat eşitliğini daima hedefimiz olarak gördük. Eğitimde marka kent olan Yalova’mızın her türlü eğitim ihtiyacını karşılayacak yatırımlarını kazandırmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Gelecek yıl eğitim yatırımı olarak Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi’ni ilimize kazandırmayı hedefliyoruz.

Eğitim, ülkemizin yarınını şekillendiren en önemli unsur; insana dair yapılacak yatırımların en değerlisidir. Yalova İl Milli Eğitim olarak bu bilinçle hareket ederek yatırımlarımızı bilimsel ve pedagojik gelişmelerle sürdürmektedir. Bu sürece katkısı olan, bu süreçte destek veren herkese teşekkür ediyorum. Yapımı devam eden ve tamamlanarak hizmete alınacak olan eğitim kurumlarımızın; eğitim ailemize, öğretmenlerimize, öğrencilerimize, velilerimize ve Yalova’mıza hayırlı olmasını diliyorum” dedi.  

Editör: TE Bilişim