Çiftlikköy Müftülüğü ve Milli Eğitim Müdürlüğünün destekleri ve velilerin talebiyle bir yıl boyunca uygulanan Hafızlık Altyapı programı yıl sonu tanıtım programını yaptı.
Yaz aylarınca yaz kurslarına katılan öğrencilerin öğrendikleri Kuran-ı Kerimi kışın unutmaları nedeniyle, kış aylarında da kurslar düzenlendi. Velilerin müftülükten talebi sonucu açılan kurslarda daha çok gelecekte Kuranı ezberleyerek hafız olmayı tasarlayan öğrencilerden oluşan 39 ilkokul öğrencisi bu programa alındı. Öğrenciler Mehmet Akif Ersoy Camiinde Hafız Ahmet Akkuş ve Hacı Mehmet Bakay Camiinde Hafız Murat Demir tarafından yıl boyu eğitime tabii tutuldu. Kuranı, okuma teknikleriyle öğrenen öğrenciler, aynı zamanda okullarına devam ederek iki işi aynı anda başardılar. Bu yıl ikincisi uygulanan kurs programının başarısını yapılan bitirme programıyla veliler ve cami cemaati de izleme fırsatı buldu. Öğrenciler ezberledikleri sure ve duaları tecvitli, mahreçli bir şekilde okuyarak takdir topladılar.
İlçe Müftüsü Muhammet Kara, öğrencilerin hocalarını, velileri ve fedakarlık gösteren öğrencileri tebrik etti. Cami inşası önemli olmakla beraber, insana yatırımın camiden önemli olduğunu, eğer insanlara dinini öğretmezseniz camilerin boş kalacağını dile getiren Kara imam hatip okulları ve Kuran Kurslarında okuyan öğrencileri daima desteklediklerini belirtti. Bu projenin ilçede çok güzel bir şekilde kabul gördüğünü, daha şimdiden gelecek yıl çocuğunu bu kurslara vermek isteyen velilerin kayıt yaptırdıklarını ifade etti.
İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhammet Beşir ise inançlı, ahlaklı, vatanını, milletini seven fedakar gençlerin yetişmesini çok önemsediklerini, devletin kurumlarında bu eğitimi alanların ifrat ve tefritten uzak olacağını ve eğitimin gerçek yörüngesinden sapmayacağını düşündüklerini söyledi. Beşir, Milli Eğitim Müdürü olarak bu tür çalışmalara daima destek olduklarını bundan sonra da olmaya devam edeceklerini dile getirdi.
Kurs hocaları Hafız Ahmet Akkuş ve Murat Demir de yıl boyu öğrencileri yormadan, eğlenirken öğrenen, istekli ve azimli bir şekilde çalıştıklarını, akademik başarılarını düşürmeden Kuranı ezberlemenin eşiğine kadar geldiklerini belirttiler.
39 bisiklet sahiplerini buldu
Törenden sonra Hafızlık yoluna adım atan öğrencilere, halkın ve İlçe Müftülüğünün desteğiyle  alınan 39 bisikletin dağıtımı yapıldı. Bisikletler öğrencilerin boyuna göre tanzim edildi ve kura ile dağıtıldı. Bazı öğrenciler sevinçten bisikletlerini cami avlusunda velilerine kurdurarak eve bisikletle gittiler. Akabinde de tüm katılımcılara ikramlar yapıldı.

Editör: TE Bilişim