Çiftlikköy ilçesinin nüfusu hızla artan ve inşaatlaşmanın gün geçtikçe hız kazandığı Siteler Mahallesi’ndeki velilerin en büyük problemi olan ilkokul sorunu nihayet çözüme kavuşuyor. Yıllardır mahallesine ilkokul yapılması için gerekli makamlarla irtibat halinde bulunan Mahalle Muhtarı Hasan Kaya, “Başta Sayın Valimiz olmak üzere Çiftlikköy Kaymakamımız ve Milli Eğitim yetkililerine teşekkür ederim” dedi.
Siteler Mahallesi’nin en büyük problemi olan ilkokul ihtiyacının aralık ayı içerisinde gerçekleşecek ihale ile son bulmasından mahalleli adına büyük mutluluk duyduğunu belirten Muhtar Hasan Kaya, “Mahallemizin son yıllarda nüfusu hızla artış gösteriyor. Kışlık mahalle nüfusumuz  beş bin civarında. Ancak yazlık nüfusumuz ise yedi bini buluyor. Mahallemizde 480  civarında ilkokula giden öğrencimiz var. Mahallemizde okul olmamasından dolayı yıllardır öğrencilerimiz İzmit –Yalova karayolunu geçerek Çiftlik Mahallesi’ndeki okula ya da Sahil Mahallesi’ndeki yaklaşık iki kilometre uzaklıktaki okula yürüyerek gidiyorlardı. Çünkü mahallemizde yaşayan birçok veli çocuklarını maddi yetersizlikten dolayı servisle okula göndermekte zorlanıyordu. Bu konuda İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne ait arazide yapılması planlanan ilkokul daha önce burasının sit alanı kapsamına alınmasından dolayı hayata geçirilememişti. Yıllardır bana mahalle halkımızın ilettiği en büyük problem olarak ilkokul problemi ilk sırada geliyordu. Özellikle karda kışta velilerimiz büyük zorluk yaşıyordu. Mahallemizdeki ilkokulun en kısa zamanda ihalesinin tamamlanarak inşaat aşamasına geçilmesini bekliyoruz” dedi.
Arsa üzerinde yapılacak ilkokul projesi için Bursa Müzeler Müdürlüğü ile Kocaeli Kültür Varlıkları komisyonundan gerekli izinlerin çıktığını belirten Siteler Mahallesi Muhtarı Hasan Kaya, “İhalenin 22 Aralık tarihinde yapılacağını öğrendik. İhalenin sonuçlanmasının ardından iş bitirme süresi olan 300 günün sonunda 2016 yılında ilkokulun hizmete girmesini bekliyoruz” dedi.
Velilerle birlikte Siteler Mahallesi’ndeki ilkokul sorununun çözülmesi için yıllardır mücadele eden ve bu sevinci mahalle halkı ile birlikte paylaşan Muhtar Kaya, “Bu konuda Sayın Valimizin, Çiftlikköy Kaymakamımız ve Milli Eğitim Müdürlüğü’nün  destekleri ile en büyük sorunumuz olan ilkokul sorunu çözüme kavuşuyor. Bize destek olan Sayın Valimize ve diğer yetkililere Siteler Mahallesi adına teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.
Editör: TE Bilişim