Yeni eğitim ve öğretim yılında okul öncesi, ilkokul 1. ve 5. sınıf öğrencileri, uyum süreci kapsamında bugün okula başladı.

Okul öncesi, ilkokul 1. ve 5. sınıf öğrencilerinin okul kaygılarını gidermek ve okul ortamını sevdirmek amacıyla Milli Eğitim Bakanlığı’nın başlattığı uyum programı çerçevesinde çocuklar için ilk ders zili çaldı. Atatürk İlkokulu’na velileri ile birlikte gelen miniklerin kimisi annesinden ayrılmak istemediği için ağlarken, kimisi ise okula başladığı için oldukça heyecanlıydı. Okulun ilk gününde öğretmenler ise, miniklerle tanıştıktan sonra onları sınıf arkadaşlarıyla tanıştırdılar.
Okulun ilk gününde çocuğunu getiren bir veli ise, garip bir heyecan yaşadıklarını belirterek, “Okula gitmeyi canla istiyordu. O da çok heyecanlı. Daha önce ana sınıfına gidiyordu. Allah herkese nasip etsin, bu duyguyu tattırsın. 7 yaşında daha önce ana sınıfına gittiği için hiç problem yaşamadık. Herkese ilk önce ana sınıfını öneriyorum. Çünkü hiç zorluk çekmiyorlar, okula, öğretmene alışıyorlar. Okul öncesi eğitim şart diyorum” ifadelerini kullandı.

Yalova'da uyum süreci kapsamında 56 okulda 3 bin 82 öğrenci ders başı yaptılar. 

Editör: TE Bilişim