Irak, Afganistan, Suriye ve İran’da yaşanan karışıklık nedeniyle ülkelerini terk etmek zorunda kalan ev hanımından mühendise kadar çok sayıda mülteci, Çınarcık Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu tarafından açılan Türkçe Dil Kursuna büyük ilgi gösterdi. Türkçe Dil Kursu sonunda mülteci vatandaşlar, günlük hayatta ihtiyaçlarını rahatlıkla karşılayabilecek kadar Türkçe öğrenecek.

Yalova Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulunda Türkçe eğitimi veren yetkililer, “Başlangıç seviyesi kursumuzda her milletten öğrenci var. Afganistan, Suriye, Irak ve İran’dan öğrencilerimiz eğitim görüyor. Toplam ders saatimiz 136 saatten oluşuyor. Haftalık on saat ders veriyoruz ve kursumuz 13 hafta sürüyor. Kursiyerlerimizin birçoğu ilçede yaşadığı için belli başlı günlük konuşma becerilerine sahipler. Kursiyerler renkler, sayılar, haftalar aklınıza gelebilecek birçok noktada bilgi sahibi olarak birinci seviye kursunu tamamlamış olacaklar. Kurs sonunda mülteciler aldıkları eğitimle kendilerini rahat bir şekilde ifade edebilecekler” dedi.

Irak’ın Bağdat şehrinden Yozgat’ta geldiklerini söyleyen kursiyerler, Türkçe kursunun kendileri açısından faydalı olduğunu belirterek, “Bu kurslar çok faydalı oldu. Türkçe okuyup, yazabiliyoruz. Türkçemizi geliştirip Türkiye’de çalışmak istiyoruz” şeklinde konuştular.

Editör: TE Bilişim