75. Yıl Namık Kemal İlköğretim Okulu’nda okuyan Edanur Yayla ve Dilara Avcı, 2011-2012 Eğitim-Öğretim yılı başında okullarının kantin işletmesine talipli çıkmayınca kooperatif olarak okul kantinini işletmeye başlayarak elde ettikler karla fazla kitabı bulunmayan okul kütüphanesine kitap alarak öğrencilerin kitapla tanışmasına vesile oldular.

Çok Çalışalım Çok Okutalım Projesi Ve Bir Sayfa Da Sen Okut Kampanyası kapsamında 2 Nisan 2012 tarihiyle birlikte 75. Yıl Namık Kemal İlköğretim Okulu Kütüphanesine 2379 TL değerinde kitap alındı.

Retrobet style="font-weight: normal; mso-bidi-font-size: 8.5pt">75. Yıl Namık Kemal İlköğretim Okulu Müdür Yardımcısı Ufuk Sarı,” 2011-2012 Eğitim-Öğretim yılı başında okulumuzun kantin işletmecisinin işi bırakması ve yapılan ihaleye de kimsenin başvuru yapmaması sonucunda okulumuz öğrencilerinden Edanur Yayla ve Dilara Avcı, kooperatif olarak kantimizi işletmeye başlamış ve yaptıkları kârla da çok fazla kitabı bulunmayan kütüphanemize kitap alınmasına karar verilmiştir.

Bu proje ile 02/04/2012 tarihi itibariyle de 2379 TL değerinde kitap alınmıştır. Aynı zamanda 2011-2012 Eğitim-Öğretim yılı ikinci döneminde başlattığımız Bir Sayfa da Sen Okut Kampanyamız ile Çiftlikköy ilçesindeki okullarda 1 TL karşılığında toplam 1913 bilet satılmış ve bunlarla da kütüphanemiz daha da zenginleşmiştir.

Kampanyamız sonunda yapılan çekilişle de iki öğrenci kitap seti kazanmıştır. Kütüphanemiz öğrencilerimiz için güncel hale getirilmiştir. Kütüphanemiz sadece okulumuz öğrencileri için değil Yalova'daki ilköğretim, lise ve üniversite öğrencilerine de açıktır. 7'den 77'ye herkesin okuyabileceği kitabın bulunduğu bir kütüphaneye sahibiz.” Diyerek sözlerini tamamladı.

Alınan kitaplar sayesinde 75. Yıl Namık Kemal İlköğretim Okulunda okuyan öğrenciler birçok yeni kitapla tanışarak okuma fırsatı bulacaklar.

Editör: TE Bilişim