Yalova Milli Eğitim Müdürü Cengiz Mete 2015/2016 Eğitim Öğretim yılında son sınıf öğrencilerinden ara sınıf öğrencilerine kadar tüm öğrenciler için ücretsiz kurslar açılacağını söyledi. Mete öğrenci ve velilerin öğretmen ve ders tercihi de yapabileceğini sözlerine ekledi. 
Yalova Milli Eğitim Müdürü Cengiz Mete 2015/2016 Eğitim ve Öğretim sezonu ile ilgili bilgi verdi. Okullarda bu yıl hizmete girecek yeni ücretsiz kurs programı ile ilgili de konuşan Mete kurs sisteminin detaylarını aktardı. Öğrencilerin ihtiyaçları doğrultusunda ücretsiz kurslar açılacağını söyleyen Mete, "81 il Milli Eğitim Müdürlüğü olarak, son sınıf öğrencilerinden ara sınıf öğrencilerine kadar ücretsiz kurslar yapacağız. Şu anda bunun hazırlıklarını yapıyoruz. Öğrencinin ve velinin öğretmen tercihi olacağı kurslar olacak. İstedikleri öğretmenler ile çalışacakları bir eğitim modeli olacak. Böylelikle dershane ihtiyacının hiç olmadığını göreceğiz. Yalova’da dershane kapatılmadı, dershaneyi özel okula dönüştürenler oldu. Şu an itibari ile 2 tane dershane dönüştü. Onlarda 3 sene içerisinde taahhütlerini yerine getirecekler" diye konuştu. 
"TOBB Kız Meslek Lisesi Çok Acil Değil"
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından yaptırılan Kız Meslek Lisesi'nin arka tarafındaki istinat duvarının çatlaması nedeniyle inşaatın durduğunun hatırlatılması üzerine ise Mete, "TOBB Kız Meslek Lisesi’nin inşaatı devam eden bir okul. Bu sene yetişecek diye düşündük ama yaşanan ufak tefek sıkıntılardan dolayı yetişemeyecek. Zaten eğitim-öğretime devam eden bir kız meslek lisemiz var. İkinci bir kız meslek lisesine acil ihtiyaç yok. Süreç tamamlanınca eğitim-öğretime açılacak" dedi. 
Editör: TE Bilişim