Yalova Şehit Osman Altınkuyu Anadolu Lisesi öğrencileri Türkiye Çapında birçok okulun yarışacağı Trafikte Genç Fikirler Yarışmasında, "Trafikte Ahlak" konulu projeleri ile yer alacaklar. öğrenciler proje kapsamında 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanında trafik polisleri ile birlikte broşür dağıtımı gerçekleştirdiler.
Yalova Şehit Osman Altınkuyu Anadolu Lisesi öğrencileri Emre Aktaş, Alperen Sakallı, Doğukan Başokur, Elif Kızılırmak ve Elif Bektaş'tan oluşan ekip çalışmalarını Beden Eğitimi Öğretmeni Neşe Ulubay yönetiminde başlattı. Ekip Türkiye Çapında birçok okulun yarışacağı Trafikte Genç Fikirler Yarışmasında, "Trafikte Ahlak" konulu projeleri ile birinciliği kovalayacak. "Eğer insan mühimse, öfkeni küçümse, trafikte gülümse" sloganı ile çalışmalarına başlayan ekip hedeflerini, "Trafikte ahlak kavramını irdeleyerek sorgulamak, insanların trafikte nasıl davranması gerektiğini iyi ve kötünün ne olduğunu, hayat hakkının kutsallığını, insanlara neden zarar verilmemesi gerektiğini anlatmaya çalışacağız" sözleri ile açıkladılar.
Kendilerine Grup Yol Yordam adını veren ekip üyeleri çalışmaları kapsamında 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanında trafik polisleri ile birlikte araçları durdurarak trafikte uyulması gereken kurallar hakkında bilgilendirme yaptılar. Sürücülere çiçek ve broşür de dağıtan öğrenciler gün boyu etkinliği sürdürdüler. Proje sürücülerden de tam not aldı. Trafikte ahlaklı davranışın çok önemi olduğuna dikkat çeken sürücüler bunu kendilerine bir kez daha hatırlattıkları için gençlere teşekkür ettiler.

 

 

Editör: TE Bilişim