Yalova Yüksek Öğrenim ve Kredi Yurtlar Kurumu İl Müdürlüğünün davetiyle Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü tarafından Termal Erkek Öğrenci Yurdunda kalan öğrencilere “Sosyal Güvenlik” konulu konferans verildi.  
KYK Termal öğrenci yurdunda  düzenlenen konferansta katılımcılara öncelikle sosyal güvenliliğin gerekliliği anlatıldı. Daha sonra Genel Sağlık Sigortası konusunda orta öğretim ve üniversite öğrenciler için yapılan yeni düzenlemelerden bahsedildi. Orta öğretimde 20 yaşını, yükseköğrenimde ise 25 yaşını geçmemek üzere +2 yıl daha sağlık aktivasyonlarının bakmakla yükümlü olunan statüsünde yararlanabilecekleri bilgisi verildi.  E-devlet şifrelerini kullanarak Sosyal Güvenlik bilgilerinin tamamına ulaşabileceklerini, cep telefonlarını sisteme kaydetmeleri durumunda kendileriyle ilgili yapılan işlemlerin cep telefonlarına ücretsiz olarak SMS gönderildiği, böylelikle kendilerinden habersiz şekilde işe giriş ve işten ayrılış yapılamayacağı, e-reçete, e-rapor ve ödeme bilgilerinin kendilerine gönderildiği bilgisi verildi.
Yalova SGK İl Müdür Yardımcısı Sami Tuşik, Şefler Gökay Gün ve Canan Bulut Gün tarafından verilen konferansa yurtta barınan öğrencilerin yanı sıra Yurt Müdürü İbrahim Başaran ve personel katıldı.

 

Editör: TE Bilişim