24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla Çınarcık, Altınova ve Çiftlikköy ilçelerinde de kutlama programları düzenlendi. Öğretmenler günü sadece il merkezinde değil ilçe ve beldelerde de düzenlenen coşkulu törenlerle kutlandı.
Emekli öğretmenlere şeref belgesi
Düzenlenen törenlerde öğrenciler öğretmenlerine okudukları şiirlerle sevgilerini dile getirdiler.  Altınova İlçesinde 24 Kasım Öğretmenler günü kutlamaları Atatürk Anıtına  Çelenk sunumunun ardından Altınova Bülent Özyürük Çok Programlı Anadolu Lisesinde devam etti.
Kutlamalara Altınova Kaymakamı  Zafer Engin, Altınova belediye başkanı Metin Oral, Altınova İlçe Milli eğitim müdürü Zeki Sitar, Belde Belediye Başkanları, siyasi partilerin temsilcileri, belediye ve İl Genel meclis üyeleri ile öğretmenler hazır bulundu.
Programa ayrıca  ilçe protokolü, kurum amirleri, öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz katıldılar. Programda günün anlam ve önemine dair konuşmaların ardından, İlçe Kaymakamımız Zafer Engin tarafından emekli öğretmen Resul Uzun´a Hizmet Şeref Belgesi takdim edildi.
Aday öğretmenlerimizin Bayrak huzurunda Yeminlerinin ardından, ilçe Protokolü 24 Kasım Öğretmenler Günü çerçevesinde düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere hediyelerini takdim ettiler. Kutlama programı daha sonra öğrencilerin Okul Müdürü Erdinç Bakkal´ın yönetiminde Öğretmen Marşı ve Sen Varsın Öğretmenim eserlerini seslendirdiler.
Şiirler öğretmenler için okundu
Çiftlikköy ilçesinde 24 Kasım Öğretmenler Günü çeşitli etkinliklerle kutlandı 

Çiftlikköy Kaymakamı Cengiz Karabulut, Çiflikköy Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar, Çiftlikköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhammet Beşir, Siyasi Partilerin Temsilcileri ve Öğretmenlerinde hazır bulunduğu kutlamalar Atatürk Anıtı önünde düzenlenen çelenk sunma töreni ile başladı. Etkinlik Kapsamında GSD Eğitim Vakfı Çiftlikköy Ortaokulu “Şiir ve Tefekkür Kulübü” öğrencilerinin Türkçe öğretmeni Hakan Tuna rehberliğinde hazırlanan  “Öğretmenler Günü” temalı şiir dinletisi  gerçekleştirildi. Çiftlikköy Kaymakamı Cengiz Karabulut,öğretmenler günü nedeniyle yaptığı açıklamada “Öğretmenlerimiz; meslek sevgisi, öğrencilerinin gözlerinden aldıkları ışık ve onların dinamizmiyle insandan başlayarak toplumu, hayatı ve dünyayı değiştirme gücü taşıyan ayrıcalıklı insanlardır. Ayrıca insanı en ideal şekilde eğitmek, dolayısıyla geleceği inşa etmek gibi son derece kutsal bir görevi yerine getirmektedirler. Başöğretmen Atatürk, Türkiye Cumhuriyetini gençlere emanet etmiştir. “Öğretmenler; yeni nesil sizin eseriniz olacaktır.” sözüyle gençleri de öğretmenlere emanet eden Atatürk; “Milletleri kurtaranlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir.” sözüyle de öğretmenin ve öğretmenliğin önemini bir kez daha vurgulamıştır." diyerek, "Bu duygu ve düşüncelerle; 24 Kasım Öğretmenler Günü vesilesiyle, başta Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete intikal etmiş öğretmenlerimizi rahmet ve minnetle anarken, hizmetlerin en kutsalını seçen tüm öğretmenlerimizin Öğretmenler Gününü en içten duygularımla kutluyor, sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum.” dedi

Başarılı öğretmenlere ödül

Çınarcık  ilçesinde 24 Kasım Öğretmenler Günü çeşitli etkinliklerle kutlandı  

Çınarcık Gülkent İlkokul ve Ortaokulu Konferans Salonunda yapılan 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlama programına Çınarcık Belediye Başkanı Avni Kurt,  Çınarcık Meslek Yüksekokulu Müdürü Mine Artu Mutlugün , İlçe Milli Eğitim Müdürü Kemal Karadağ,  İlçe Jandarma Komutanı Enis Kurt , İlçe Emniyet Müdürü Ragıp Tunç , ilçe protokolü, öğretmenler ve öğrencilerin katılımıyla gerçekleştirildi.
24 Kasım Öğretmenler Günü kutlamaları önce saat 10:00’da  Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan Atatürk Anıtı önünde düzenlenen çelenk sunma töreni ile başladı.

Çelenk sunma töreninden sonra programa ; Çınarcık Gülkent İlkokul ve Ortaokulu Konferans Salonunda devam edildi. Çınarcık Belediyesi tarafından programa katılanlara kırmızı güller  dağıtıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan program İlçe Milli Eğitim Müdürü Kemal Karadağ’ın günün anlam ve önemini belirten konuşmasının  ardından öğrencilerin gösterileri ve  şiirleri ile devam etti. İlçemizde ki başarılı öğretmenlere İlçe Milli Eğitim Müdürü Kemal Karadağ ve Çınarcık Belediye Başkanı Avni Kurt tarafından ödüller verildi.
Öğretmenler yemekte buluştu

Koru Belediyesi geleneksel hale getirdiği 24 Kasım Öğretmenler günü kutlamasına bu yılda devam etti.Koru Belediye Başkanı Kamil Yaman, Koru Beldesinde görev yapan, Koru’da ikamet eden öğretmenlere ve bölgede yaşayan emekli öğretmenlere, öğretmenler günü nedeniyle bir yemek düzenledi.Koru Beldesinde bulunan Gülkent ilköğretim Okulu, Atakent ilköğretim okulu ve beldede yaşayan emekli öğretmenlerin davetli olduğu Öğretmenler günü kutlama programında Belediye Başkanı Kamil Yaman, misafirlerini kapıda karşıladı. Koru Belediye Başkanı Kamil Yaman gecede yaptığı konuşmada 24 Kasım Öğretmenler gününü kutladı. Yaman; “Koru Belediyesinin her yıl geleneksel düzenlediği öğretmenler gününün bu yıl 9. gerçekleştirdiklerini belirterek "Sizin bu mutlu gününüzde bizde sizin yanınızda olmaktan gururluyuz, sevinçliyiz.  Gelecek yıllarda da bu programları devam ettireceğiz" dedi.

Koru Belediye Başkanı Kamil Yaman, 24 Kasım öğretmenler günü nedeniyle yaptığı açıklamada " Çocuklarımızı, yani geleceğimizi emanet ettiğimiz, her şartta ve her koşulda insan yetiştirmeyi amaç edinen, hiçbir zorluktan kaçınmayan, gerekirse bu yolda canını ortaya koyan, bilimin ve aydınlık düşüncenin mimarları değerli öğretmenlerimiz sizler her şeyin en iyisini en güzelini hak etmektesiniz" dedi

Öğretmenlerin tüm sorunlara rağmen özgürlükçü, çoğulcu ve katılımcı yaklaşımın bütün eğitim kurumlarında hâkim kılınmasının tek dileği olduğunu belirten Yaman" Öğretmenlere yönelik tüm olumsuzlukların bir an önce giderilmesi temennisi ile çalışan veya çalışamayan bütün öğretmenlerimizin “24 Kasım Öğretmenler Gününü” kutlarım" diyerek şöyle konuştu:

"Bizler sizin açtığınız aydınlık yoldan yürüdük, çocuklarımızda bu yolda yürümeye devam edecektir. Bu günün yönetenleri olarak ne yaparsak yapalım, sahip olduğumuz genç ve dinamik nüfusu işleyecek, cevherleri bulup ortaya çıkaracak ve ülke hizmetine sunacak kişiler sizlersiniz. Başöğretmen Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk “Milletleri kurtaranlar; yalnız ve ancak öğretmenlerdir. Öğretmenden, eğiticiden yoksun millet; henüz millet adını almak kabiliyetini kazanmamıştır.” sözüyle de öğretmenlerimizin Türkiye’nin çağdaşlaşmasındaki önemi açıkça ortaya koymaktadır." dedi

 

 

 

 

Editör: TE Bilişim