Yalova Kent Güvenlik Danışma Kurulu Toplantısı okul ve okul önlerinin güvenliği konusu ile Halk Eğitim Merkezi Toplantı Salonu'nda gerçekleştirildi. Toplantıda Yalova'nın okul önleri en güvenli olan illerin başını çektiğine vurgu yapıldı.
Yalova Emniyet Müdürlüğü tarafından düzenlenen Yalova Kent Güvenlik Danışma Kurulu Toplantısı Halk Eğitim Müdürlüğü Konferans Salonunda gerçekleştirildi. Toplantı okul ve okul önü güvenliği konusu ile düzenlendiği için toplantıya ildeki okulların müdürleri de davet edildi. Toplantıda okul önlerinde ve okullarda yapılan güvenlik amaçlı çalışmalar hakkında TDP Şubesi Müdürü Sevda Veli katılımcılara bilgiler aktardı. Yalova Emniyet Müdürlüğü olarak il merkezi ve ilçelerdeki her okuldan sorumlu bir müdürün görevlendirildiğini bu Müdürlerin okul yönetimleri ile her zaman koordine içerisinde olduğunu dile getirdi. Okullarda ve okul dışında yaşanan olumsuzlukların giderilmesi için okul yönetimleri ile birlikte adımlar attıklarını da dile getiren Veli bunun güvenliğin sağlanmasında önemli olduğunu belirtti. Veli Yalova merkezi ve ilçelerinde okullarda ve okul önlerinde yaşanan olumsuz olayları baz alarak Yalova'nın Türkiye'de ki  okul ve okul önleri en güvenli olan iller sıralamasında en önlerde yer aldığını vurguladı. Veli bunda Okul yönetimi, Okul Aile Birliği ve Yalova Emniyet Müdürlüğü arasında kurulan diyalog ve iletişimin çok etkili olduğu da vurgulandı.
TDP Şube Müdürü Sevda Veli öğrencilere yönelik olarak geliştirilen ve öğrencilerin  okul dışı zamanlarını en iyi şekilde geçirmelerini hedef alan Birlikte Başarıyoruz Projesi hakkında da okul müdürlerine b ilgiler aktardı.
Toplantıda okul müdürleri de söz alarak gerek okul içi ve gerekse okul önündeki güvenlik önlemleri, çocukların korunması ve ders dışında da çeşitli etkinliklerle bilinçlendirilmesi yönünde görüşlerini ve taleplerini ilettiler. 

Editör: TE Bilişim