Şehit Osman Altınkuyu Anadolu Lisesi’ndeki 9’uncu sınıf öğrencilerine etkileşimli tabletler dağıtıldı. Tablet dağıtım törenine; Yalova Valisi Selim Cebiroğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Cengiz Mete, Ak Parti Yalova İl Başkanı Yusuf Ziya Öztabak, Ak Parti Milletvekili Adayları Fikri Demirel ve Mehmet Demirhan’ın yanı sıra İl Genel Meclis Başkanı Yaşar Demirel’de iştirak etti. Milli Eğitim Müdürü Cengiz Mete tablet dağıtım töreninde bir konuşma gerçekleştirdi. Müdür Mete, “Tüm Türkiye’de ve tabii ilimizde de Fatih Projesi kurulum çalışmaları, bakanlığımızın öngördüğü plan doğrultusunda okullarımızda devam etmektedir. İlimizde şu ana kadar 22 lise ve 2 kurumda çalışmalar tamamlanmış olup şu an itibariyle 576 etkileşimli tahta kurulmuş ve öğretmen ve öğrencilerimize 2 bin 372 tablet dağıtımı gerçekleştirilmiştir. İlimiz genelinde 1.319 tablet dağıtımı daha bu dönem içinde gerçekleştirilecektir. Tabletler yüzde 100 yerli tasarımla üretilmiştir. 8 çekirdekli işlemciye ve 2 gigebayt RAM’e sahip tablet bilgisayarlarda, 2 megapiksel ön, 5 megapiksel arka kamera bulunuyor. 10.1 inç ekran boyutuna sahip tabletler son nesil kırılmaya dayanıklı camla üretilmiştir” dedi.  

"Gençlerimizin Yarınlara Hazırlanması En Büyük Dileğimizdir"

Daha sonra Vali Cebiroğlu öğrencilere hitap ederek, teknolojik gelişim ve değişimin gerisinde kalmanın devletleri ve milletleri etkilediğini dile getirdi. Vali Cebiroğlu, "Geleceğimizin teminatı olarak gördüğümüz sevgili gençlerin değişim ve gelişime uygun eğitimi alması, sistemin süzgecinden geçerek yarınlara hazırlanması en büyük dileğimizdir" diye konuştu.

"Yalova’da Eğitime 135 Milyon Liralık Destek"

Ak Parti Yalova İl Başkanı Yusuf Ziya Öztabak ise, “Güçlü bir ulus olmak için bilgi ve bilimde önde olmak gerekiyor. Ak Parti hükümetleri döneminde Yalova’da eğitime 135 milyon liralık destek verildi. Ayrıca Yalova’daki bütün okullara 3 bin 350 adet bilgisayar gönderildi. Biz çocuklarımızı iyi yetiştirmek için bu bilgisayarları veriyoruz. Sizin başarınız bizim başarımız, sizin mutluluğunuz bizim mutluluğumuzdur. Sizin başarılarınızla biz övüneceğiz. 6 yıldır 10 binlerce bilgisayarı hiç erinmeden, geriye dönüp bakmadan çocuklarımıza severek veriyoruz. Bunun ürününü alacağımıza inanıyoruz. Biz tohumumuzu atıyoruz. Çok güzel başakların çıkacağına inanıyorum. Bu imkanı sağlayan devlete vefa borcunun unutulmaması gerekiyor. Çok çalışarak, okuyarak, gelişmeleri yakından takip ederek, sürekli kendimizi yenileyerek hayatımızı sürdürebilmeliyiz. Birlikte ve beraber kardeşçe, dayanışma, hoşgörü içerisinde kucaklaşarak bayrağı taşımalı, asla yere düşürmemeliyiz" şeklinde konuştu.

Daha sonra öğrencilere tablet dağıtımı gerçekleştirilerek, hatıra fotoğrafı çekildi.

Editör: TE Bilişim