Okullardaki hizmetli personele destek amaçlı istihdam edilecek olan personeller okul idarecileri ve okul aile birliklerinin en önemli talebi haline geldi. Okulların bakım, onarım ve temizlik işleri için okul aile birliklerimizin bütçelerine ciddi manada bir maddi külfeti olan bu talep böylece karşılanmış oldu. 9 ay süre ile istihdam edilecek projenin istihdamları önümüzdeki ay gerçekleştirilecektir. Her sene olduğu gibi bu sene de okullarımızın ve eğitim camiamızın bu talebine duyarsız kalmayan Milletvekili Temel Coşkun, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ile yaptığı görüşme sonucunda Yalova'ya bu yıl 200 personel istihdam desteği geldiğinin müjdesini verdi.

Geçtiğimiz sene 169 kişilik istihdam desteğinin bu yıl 200 olarak devam edeceğini bildiren Yalova Milletvekili Temel Coşkun, "Okullarımızı sene başında, eğitim-öğretim döneminde ve sıklıkla ziyaret ediyorum. Bir eğitimci olarak okullarımızın, öğrenci ve öğretmenlerimizin, velilerimizin ve idarecilerimizin taleplerini yakından takip ediyorum. Geçtiğimiz sene okullarımızın temizlik, bakım ve onarım konularında personel yetersizliği konusu ve talebi okul aile birliklerimiz ve okul idarecilerimiz tarafından dile getirilmişti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Sayın Faruk Çelik ile yaptığımız görüşmeler neticesinden geçtiğimiz sene 169 personeli okullarımızda 9 aylık süre boyunca istihdam etti. Bu projeden her ilçemiz, belde ve köylerimiz dahi faydalandı. Verimli bir proje oldu, öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz ve okullarımızın bu talebi böylece karşılanmış oldu.

Bu sene de aynı proje kapsamından faydalanmak için Sayın Bakanımızla görüştüm ve Yalova'da aynı desteğe ihtiyacımız olduğunu ifade ettim. Kendileri de bu talebimizin karşılanması için Yalova'mıza 200 temizlik, bakım ve onarım personeli istihdamı desteği verileceğini söylediler.

Milli eğitim camiamıza, öğrencilerimize ve okullarımıza hayırlı olsun diliyorum. Biz çocuklarımızın geleceğini önemsiyoruz, onların en iyi şartlarda yetişmesi için tüm imkanlarımızı seferber ediyoruz. Çocuklarımıza ve gençlerimize yapılan yatırımları geleceğimize yaptığımız yatırımlar olarak görüyorum. Okul aile birliklerimizin ve okul idarecilerimizin bu sene de destek personeli istihdamı taleplerini gerçekleştirmek bizleri de mutlu etmiştir" dedi.

 

Editör: TE Bilişim