Yapılan yasal değişiklikle özel okullarda öğrenim görecek olan öğrencilere 2 bin 500 TL ile 3 bin 500 TL arasında eğitim öğretim desteği verilmesi sağlanmıştı. Geçtiğimiz günlerde önce 25 Ağustos daha sonra da 29 Ağustos 2014 tarihlerine kadar uzatıldığı duyurulan başvuru tarihi bugün mesai bitiminde sona eriyor. Yalova Milli Eğitim Müdürlüğü'nün resmi internet sitesinden de yapılan duyuruda;

"Özel okulların MEBBİS üzerindeki başvuruları ile eğitim ve öğretim desteğinden yararlanmak isteyen öğrencilerin e-Okul üzerinden başvuruları ile ilçe milli eğitim müdürlüklerimizin onay işlemleri 29 Ağustos 2014 tarihi saat 17.00'de sona erecek. Destek almaya hak kazanan özel okullar ve öğrenciler ise 1 Eylül 2014'te ilan edilecek" denildi.

Götürülmesi Gereken Belgeler

Eğitim ve öğretim desteği alacak öğrencinin birlikte yaşadığı aile bireylerine ait 2014 yılı haziran ayı toplam gelir durumunu gösteren resmi belge ile üniversitede eğitim gören diğer kardeşlerin öğrenim durumunu gösteren belgeler müracaat esnasında okul müdürlüklerine teslim edilecek.

Eğitim ve öğretim desteği almaya hak kazanan öğrencilerin velileri 5-9 Eylül'de, e-Okul üzerinden en fazla 15 okul tercihi yapacak.

Editör: TE Bilişim