Dünyada 40 farklı ülkede ülkede temsilcilikleri bulunan, kar amacı gütmeyen, dünyanın en büyük yenilikçi, takım çalışması ve çözüm geliştirme organizasyonu olan Destination Imagination’ın (DI) Türkiye elemeleri Kuşadası’nda yapıldı. DI Türk- Hayal Gücüne Yolculuk Derneği tarafından düzenlenen Yenilikçi Problem Çözme Etkinliği, Türkiye’nin çeşitli illerinden 277 okul takımı ve 2 bin 500 öğrencinin katılımıyla 12-13 Mart 2016 tarihinde Kuşadası Efes Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi.
Özel Yalova Doğa Okulları bu  organizasyona ilk kez katılmasına rağmen,  Yalova’ya Türkiye 3.sü olarak döndü. Öğrenciler yaşadıkları bu tecrübenin onlar için çok önemli olduğunu bir sonraki sene hedeflerinin birincilik olduğunu söylediler. Tüm öğretmenlerine ve yöneticilerine onları böyle uluslararası bir organizasyonla buluşturdukları için teşekkür ettiler.
Destination İmagination (DI) Nedir?
Turnuvanın amacı çocukların gerçek yaşamda karşılaşacakları problemleri çözmelerini sağlayacak ve hayatları boyunca kullanabilecekleri becerileri geliştirmek olan Destination Imagination’ın (DI) organizasyonu kapsamında, katılımcı ülke temsilcilikleri tarafından her yıl etkinlikler düzenleniyor. Bu etkinliklerde en az iki, en fazla yedi kişiden oluşan takımlar her sene yayınlanan görevler için özel çözümler üretiyor. Görevler; teknik, bilimsel, güzel sanatlar, doğaçlama, yapısal ve sosyal sorumluluk olmak üzere altı farklı kategoride hazırlanıyor. Takımlar bu görevlerden istediklerini seçerek tüm takımlarla çözümlerini paylaşacakları DI etkinliğine hazırlanıyorlar. İlkokul, ortaokul ve lise seviyelerine göre ayrılan takımlar dışarıdan yardım almadan kendi özgün, yenilikçi ve yenilikçi çözümler üretip, bunu eğlenceli ve teatral bir sunuma dönüştürüyor. Çocuklar bu süreç boyunca, yardımlaşma ve karşılıklı saygı ilkeleri çerçevesinde, hızlı düşünme, karar verme, zaman yönetimi, problem çözme, takım çalışması gibi çok önemli becerileri güvenli ve eğlenceli bir ortamda keşfetme ve geliştirme imkanı buluyor.
Editör: TE Bilişim