Protokolün Yalova Üniversitesinde imzalanacağını ve resmi devir teslim töreninin yapılacağını söyleyen Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Niyazi Eruslu, Üniversiteye devredilen Termal Rehabilitasyon Merkezinin 2014 Eylül ayında hizmete gireceğini söyledi.

Atıl halde bulunan Termal Rehabilitasyon Merkezinin faaliyete geçmesi için ek ödenek talep ettiklerini, merkezin faaliyete geçmesi, bakım onarım ve tefrişat için  4-5 milyon liraya ihtiyaç duyduklarını belirten Eruslu, Rehabilitasyon için Türk-Japan vakfı ile bir görüşme yaptıklarının ve kendilerinden destek istediklerini dile getirdi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Eski Bakanı Yaşar Okuyan’ın Termal Rehabilitasyon Merkezi'nin amacının dışında kullanılması halinde  Japonya ile diplomatik bir krizin çıkacağı iddiasını da yanıtlayan Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Niyazi Eruslu” Türk Japon vakfı ile görüşmelerimiz de olumlu sonuçlandı. Çünkü Yalova Üniversitesi olarak bizler burayı amacına uygun olarak kullanacağız. Burada eğitim vereceğiz. Japonlarla da yaptığımız görüşmelerde bize destek vereceklerini ifade ettiler” dedi.

Editör: TE Bilişim