Yıllardır yılan hikayesine dönen rehabilitasyon Merkezi'nin kime tahsis edileceği konusu mutlu sonla noktalandı. Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Niyazi Eruslu tesisin Yalova Üniversitesine tahsisinin gerçekleştiğini söyledi. Konuyla ilgili bilgi veren Eruslu, "

Termal'de ki Rehabilitasyon Merkezi'nin Yalova Üniversitesi'ne devri ile ilgili tüm hazırlıkları tamamladık ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu'na sunduk. Bakanımız gerekli incelemelerin ardından binanın Yalova Üniversitesi'ne tahsisini onaylayarak gerekli imzaları attı. Artık bu bina bina resmen Yalova Üniversitesi'ne tahsis edilmiş oldu. 3 bloktan oluşan binada ciddi onarıma ihtiyaç var. Yıllardır adeta çürümeye terk edilen bu binanın onarım ve bakımını yapmaya başlayacağız. İlk etapta C Bloğu öncelikli olarak elden geçirecek ve burasını Hukuk Fakültesi olarak hizmete sokacağız" dedi.

Rehabilitasyon Merkezi 1999 Marmara Depremi sonrasında Japon Kızılhaçı tarafından deprem nedeniyle psikolojik sorun yaşayanların rehabilite edilmeleri için inşa edilmişti. Ancak bina bir türlü açılamamış ve kaderine terk edilmişti. Ardından Sağlık Bakanlığı ve daha sonra da Kızılay'a devri gündeme gelen binada bir türlü çözüme ulaşılamamıştı. O günden beri adeta çürümeye terk edilen binanın kaderi Yalova Üniversitesi'ne tahsis edilmesi ile değişti. 

Editör: TE Bilişim