Öğrencilerin sağlık anlamında bilgilendirilmelerini hedefleyen Sağlık Okur Yazarlığı Eğitim Programı protokolü Yalova Milli Eğitim Müdürlüğü ve Yalova Halk Sağlığı İl Müdürlüğü arasında imzalandı. Yalova Valiliği toplntı salonunda gerçekleşen imza töreni öncesinde konuşan Yalova Valisi Esengül Civelek sağlık konusunda öğrencilerin bilinçlendirilmelerini önemsediklerini o nedenle de bu protokolün ile ciddi katkılar sağlayacağına inandığını söyledi. 

Yalova Halk Sağlığı İl Müdürü İbrahim Dedecan ise programla ilgili detayları anlatarak, "Kişilerin kendi sağlıkları ile ilgili doğru karar vermeleri için gerekli temel sağlık bilgilerini ve hizmetlerin bilinmesi amacıyla okullarda Sağlık Okuryazarlığı dersleri planlandı. Bu dersler sağlığın korunması ve sağlığın bozulduğu andan sonra neler yapılacağını öğrencilere vermeyi hedefleyen bir program. Sağlık okur-yazarlığı ile kişilerin doğru bilgi ve hizmete ulaşma becerileri bu hizmeti kullanabilme yeteneğini, sağlık hizmetleri talimatlarını doğru okuma ve anlamayı geliştirip destekleyerek, kaynakların doğru kullanılmasını, sağlık hizmetlerinde kalite koşullarının oluşturulmasını, bireyin kendi sağlığının ve toplum sağlığının üzerinde yetkin olmasının sağlanması istenmektedir" dedi.

Konuşmaların ardından programı devreye sokacak protokole Yalova Valisi Esengül Civelek, Yalova Milli Eğitim Müdürü Ahmet Yurtman ve Yalova Halk Sağlığı İl Müdürü İbrahim Dedecan imza koydu.
Sağlık Okur Yazarlığı Eğitim Programı 2013-2014 tarihleri arasında il ve ilçelerde 4-5 ve 9'ncu sınıfları kapsayacak ve 33 eğitimci tarafından yürütülecek. 

Editör: TE Bilişim