24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla öğretmenleri ile buluşmak isteyen Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, ilköğretimini tamamladığı Atatürk İlkokulu’nu ziyaret etti. Okula gelirken sınıf öğretmeni Ertan Sekitmez ve Beden eğitimi öğretmeni Aliye Aydıner’i de alan Salman öğretmenleri ile yıllar sonra öğrencilik yıllarına geri döndü. Okulun koridorlarında gezen ve eğitim aldığı sınıfa giden Salman öğretmenleri ile birlikte sıralara oturan Salman, “Çok güzel günlerimin geçtiği bu okula öğretmenlerimle gelip eskileri anmak istedik. Bunun için 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü seçtik. Bu sayede okulda görev yapan öğretmenlerimizin de gününü kutlama imkanı yakaladık. Yaşınız kaç olursa olsun ilkokul yıllarında edinilen hatırlar hiç unutulmuyor. Buraya gelmek yeniden bu sıralara oturmak ve öğretmenlerimle sohbet etmek çok güzel bir duygu” dedi.

Yalova Belediye Başkanı olan öğrencilerini anlatan sınıf öğretmeni Ertan Sekitmez ve Aliye Aydıner, “Salman çok akıllı, çalışkan ama bir o kadar da hareketli bir öğrenciydi. Bizler öğretmenlik yaptığımız yıllar boyunca çok sayıda öğrenci okuttuk. Ama Vefa’yı hep hatırladık” dediler.

Salman yıllar sonra bir kez daha giderek oturduğu sıraları öğrencilerle paylaştı ve onlara tavsiyelerde de bulunmayı ihmal etmedi. Ben de yıllar önce sizler gibi bu sıralarda oturuyordum. Şimdi burada sizler varsınız. Yani yarın sizler bizlerin oturduğu koltuklara oturacak ve bizlerin görevlerini devralacaksınız. Bunun bilinci ile eğitiminize önem verin” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim