Yalova’da ki toplam 60 öğretmenin katılımı ile Uygulama Oteli’nde gerçekleştirilen Scientix STEM Eğitimi Çalıştayı sona erdi. Eğitim tamamlayan öğretmenlere sertifikaları dağıtıldı.
MEB Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü tarafından, Scientix projesi kapsamında Fen, Matematik, Mesleki ve Teknik alanı öğretmenlerimize yönelik düzenlenen “Scientix STEM Eğitimi Çalıştayı” Yalova’da gerçekleştirildi. 2 ayrı grupta planlanan eğitimde gruplardan bir tanesi Mesleki ve Teknik Anadolu Liselerinde görev yapan toplamda 30 elektrik ve elektronik teknolojisi, bilişim teknolojileri, mobilya ve iç mekan teknolojisi, makine teknolojisi, metal teknolojisi alanı; Ortaokul, Anadolu ve Fen  Liselerinde görev yapan toplamda 30 fen(fen bilimleri, fizik, kimya, biyoloji) ve matematik dersi öğretmenlerin katılımıyla gerçekleştirildi. Öğretmenlerimiz gönüllülük esasına göre eğitime katıldılar. 2 farklı atölyede gerçekleştirilen ve 3 gün süren eğitim, Milli Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğünden gelen Eğitmenler Dr. Tunç Erdal Akdur ve Esra Kayış tarafından verildi.
Gerçekleşen eğitimin amacı hakkında bilgi veren Milli Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğünden gelen Eğitmenler Dr. Tunç Erdal Akdur, “Scientix STEM Projesi, Avrupa’da STEM (Fen, Teknoloji, Mühendislik, Matematik) eğitimini Scientix portalı aracılığıyla yaygınlaştırmayı amaçlayan bir projedir. Scientix portalına http://scientix .eu adresinden ulaşılabilmektedir. STEM eğitiminin amacı okullarda sorgulama, araştırma, üretme ve buluş yapma becerilerini geliştirmeye yönelik öğrenci merkezli eğitimi yaygınlaştırmaktır. STEM eğitimi sayesinde öğrenciler fen, teknoloji, mühendislik, matematik derslerinde  öğrendikleri bilgilerini bir arada kullanarak problem çözme, buluş yapabilme ve ürün geliştirme gibi öz yeterliklerini geliştirmektedir” dedi.
Eğitimi başarıyla tamam öğretmenler ise sertifikalarını aldılar. Sertifika dağıtım törenine Yalova Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun da katıldı. Burada öğretmenlere hitap eden Tosun, “STEM aslında küçük yaşlarda sahip olduğumuz “yaratıcılığı” kullanarak, destekleyerek, tetikleyerek problem odaklı çalışmaya, çocuklardaki “merak” duygusundan yola çıkarak çözümler bulmaya odaklı bir sistem. Matematiği veya fen’i ders olarak değil edindiği bilgileri hayatında uygulamasına olanak sağlayacak bir proje. Bunun için belki de en önemli adım disiplinler arası işbirliğidir” dedi.

Editör: TE Bilişim