Prof. Dr. Yusuf Avcı'dan sonra bir kez daha Sugören'e bu unvanı getirerek bir gurur daha yaşatan Eşref Yalçınkaya 1996 yılında asistanlıkla başlayan akademik yaşantısını profesörlük unvanıyla taçlandırdı.

2009 yılı Ocak ayında verdiği röportajda "Başarı hazır markette satılan bir şey değil, öyle olsa gider herkes satın alırdı. Başarı bir birikim, zaman ve çalışma gerektirir. Merdivenin en üst basamağına zıplamayı düşünmeyin, basamakları tırmandıkça oraya ulaştığınız göreceksiniz." diyerek  Sugörenli gençlere tavsiyelerini aktaran Yalçınkaya akademik yaşamın en üst basamağından Sugörenli gençlere güzel bir örnek daha sundu.

Yalçınkaya, sosyal medya üzerinden yayınladığı mesajında "20 yıl önce akademik hayatı koklamaya başladığım fen fakültesi koridorunda bugün profesörlük unvanını almak nasip oldu. Başta doktora hocam Prof Dr Ömer Alptekin olmak üzere emeği geçen tüm hocalarıma teşekkürlerimi sunuyorum. İyi dileklerini paylaşan tüm arkadaşlarıma, sevdiklerime ayrı ayrı teşekkürler." derken rahmetli olan annesinin de bugünleri görmeyi çok istediğini ifade ederken "rahat uyu anne oğlunla gurur duyabilirsin." dedi.

Eşref Yalçınkaya Kimdir?

1969 yılında Sugören'de doğdu. Yalova Endüstri Meslek Lisesi ve Dokuz Eylül Üniversitesi Jeofizik Mühendisliğini bitirdi. 1997 yılında İstanbul Üniversitesi’nde yüksek lisansını, 2002 yılında ise aynı üniversitede doktorasını tamamladı. 1996 yılında İstanbul Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Jeofizik Mühendisliği bölümünde asistan, 2004 yılında Yardımcı Doçent ve 2006 yılında da Doçent oldu. 27.05.2015 tarihinde Sismoloji Anabilim Dalı'nda Profesörlük ünvanı ve yetkisi almaya hak kazandı.

Editör: TE Bilişim