Üniversite adayları, tercihlerini yaparken, ÖSYM'nin internet sitesinden ulaşabilecekleri 2014 Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi (ÖSYS) Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu’ndan yararlanarak tercihlerini elektronik ortamda yapacak. Başvuru merkezlerinden tercih işlemi yapılmayacak.

Adaylar tercihlerini, kılavuzda yer alan kurallara göre, https://ais.osym.gov.tr internet adresinden TC Kimlik Numaraları ve şifrelerini kullanarak kendileri yapacak. Başvuru merkezlerinden tercih işlemi yapılmayacak. ÖSYM'ye posta yoluyla gönderilen veya elden verilen tercih listeleri geçerli olmayacak. Sadece elektronik ortamda yapılacak tercihler, işleme alınacak. İşlemler, 17 Temmuz saat 23.59'da sona erecek. Tercih süresi uzatılmayacak.

Adayların kazansalar bile kaydolmayı istemedikleri bir programa tercih listelerinde yer vermemeleri önemle vurgulanıyor. Ancak aday ne olursa olsun bir yükseköğretim programına kaydolmak istiyorsa sonlardaki birkaç tercih sırasına, girebileceğini tahmin ettiği programları yazabilecekleri tavsiye ediliyor. ÖSYM, adaylara tercih bildirim işlemini gerçekleştirmeden önce şu soruları cevaplayarak tercihlerini kontrol etme uyarısında bulundu:

2014-2015 ders yılında, ÖSYS sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri  ise bütün üniversitelerde 1-5 Eylül 2014 tarihleri arasında yapılacak. 

Editör: TE Bilişim