TOKİ Konutları Bölgesinde yer alan TOKİ İlkokulu ve Ortaokulu’nun tamamlandığını ve temizlik çalışmalarının ardından okulun en kısa zamanda eğitime başlayacağını belirten Adnan Menderes Mahallesi muhtarı Kemal Kaya, okula kayıtların ise muhtarlık binasının giriş katında sürdüğünü söyledi.

Adnan Menderes Mahallesi’nin en önemli sorunu olan eğitim sorununun çok yakında çözümleneceğini ve okulun on beş güne kadar eğitime açılmasını beklediklerini belirten Muhtar Kaya, “Velilerimizin yıllardır süren çilesi nihayet sona eriyor. En çok eğitim konusu bizim öncelikli sorunumuzdu. TOKİ İlk ve Ortaokulu bu yıl okulun bazı küçük eksikliklerinin tamamlanması ile hizmete kısa zamanda girecek. Şu anda muhtarlık bünyesinde tahsis edilen bir odada kayıtlar sürüyor” dedi.

Okulun TOKİ Projesi ile birlikte 2008 yılında hizmete girmesi gerektiğini ancak gecikmenin müteahhit firmadan kaynaklandığını ve yerel yöneticilerin de bu konuda yapacakları fazla bir şey olmadığını dile getiren Muhtar Kaya, “Daha önce mahalledeki öğrenciler Yalova’daki bütün okullara dağılıyorlardı. Yusuf Ziya, Mehmet Akif, Saffet Çam hepsine öğrenci gidiyordu. Okulumuz on on beş güne açılacağı için bu yıl 1.sınıfları diğer okullar almıyor. 1 i,  5’i anaokullarını müdür bey kaydediyor. Yusuf Ziya İlkokulu’nda birinci sınıflar şu anda bizim okulun öğretmenleri ile eğitim görüyor. 5.sınıf öğrencilerimiz ise Hüseyin Alkaş Ortaokulu’na gidiyor. Diğer ara sınıf öğrenciler de eski okullarına devam ediyor. Müteahhitin çalışmasına bağlı olarak okulumuzun on on beş gün içerisinde tamamlanması ile birlikte mesaj sistemi ile çocuklar okullarınız açıldı, diye velilere mesaj göndereceğiz. Tabii isteyen velilerimiz yine eski okullarına öğretmenlerine alıştıkları için oralara göndermeye devam edebilecekler.Genellikle servis parası ödemekten veliler yıllardır bıktıkları için büyük çoğunluğu mahallelerinde bulunan yeni okulumuza çocuklarını kayıt ettirecekler. Okulda her şey hazır, öğretmen atamaları hazır, müteahhit temizlik çalışmalarını bitirir bitirmez çocuklar burada okula başlayacaklar. Buradaki gecikme müteahhitten kaynaklanıyor, taahhüt ettiği tarihte bitirmedi. Şu anda ceza da ödüyor. İhaleyi yapan TOKİ. Onlar yaptığı için Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü de kontrol edemiyor. Bu yereldeki siyasetçileri de aşıyordu. Çünkü TOKİ direk olarak Başbakanlığa bağlı bir kurum. Okulumuza öğretmenlerimiz ve yardımcı hizmetli görevlisi de atandı. Her şey hazır, en kısa zamanda okul bitirilerek eğitime başlayacak. İki üç çocuğu olan aileler, asgari ücretle geçinenler yıllardır bir de servis parası yükünü çektiler, altı yıldır geciken bu hizmet nihayet tamamlanacak. TOKİ projesinde okul, cami de vardı, onu taahhüt etmişlerdi. 2008’de bitecekti bu okul, ancak 2014’te bitiyor. Mahallemiz için en önemli sorun olan eğitim sorununun çözümlenmesinden dolayı mutluluk duyuyoruz” dedi.

Editör: TE Bilişim