2018-2019 eğitim öğretim yılı 17 Eylül Pazartesi günü başladı. 1, 5 ve 9. sınıf öğrencileri ise okula uyum haftası programı dahilinde 10 Eylül’de ders başı yaptı. Yalova’da 3 bin 142 öğretmen, 2 bin 870 anasınıfı, 3 bin 037 birinci sınıf, 3 bin 236 beşinci sınıf, 3 bin 166 dokuzuncu sınıf öğrencisine ilk ders zili çaldı. Okulları ziyaret eden ve miniklere iyi dersler dileyen İl Millî Eğitim Müdürü Ali Tosun, Uyum haftasının amacının öğrencilerin okul kaygısını azaltmak, alışma sürecini hızlandırmak ve öğrencilere okulu sevdirmek olduğunu dile getirdi. Tosun hafta boyunca öğrencilerin okula daha kolay uyum sağlamaları amacıyla çocuk, aile ve öğretmen tanışma programları gibi etkinlikler düzenleneceğini söyledi.

Velilerle sohbet eden Tosun, “En değerli varlıklarınızı emanet ettiğiniz bu okullar sizin de desteğinizle daha da güçlenecektir. Bu nedenle sık sık öğretmenlerinizi ve okulunuzu ziyaret ediniz. Çocuklarınızın iyi insan olarak yetişmeleri sizlere bağlıdır. Siz onlar için birer modelsiniz. Hayatın her alanında sizi ve ülkemizi temsil edecek çocuklarınıza iyi örnek olunuz, onlardan ilginizi ve desteğinizi eksik etmeyiniz.

İnsan odaklı hizmet anlayışı içinde olacağız diyerek konuşmasına devam eden Tosun, “İnsan odaklı bir mesleğe sahibiz. Velilerimizin talebi bizim için önemli ve değerlidir. Bu açıdan velilerimizin taleplerini imkanlarımız dahilinde çözmeye çalışacağız. Öğrencilerimize daha iyi eğitim verebilmek için velilerimizle işbirliğini kuvvetlendirecek adımlar atmalıyız” diye konuştu.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un sözlerine atıfta bulunan İl Müdürü Ali Tosun: “Sayın Bakanımızın da dediği gibi eğitim sistemimizin başarısı öğretmenlerimizin omuzlarında yükselecek. Çocukların gelişimi öğretmenin gelişimiyle mümkün olacak.

Yalova İl Millî Eğitim Müdürlüğü olarak bizler, öğretmenlerin birlik ve beraberliğini sürekli kılmak, öğretmenler arasında sevgi ve saygı bağlarını güçlendirmek ve mesleki dayanışmayı ileri götürmek amacındayız. Öğretmenler için kimseye sağlanmayan olanakları yaratmak zorunda olduğumuzun da bilincindeyiz. Bunu da bir an önce yapmamız gerektiğinin farkındayız.” dedi.

Tosun 2018-2019 Eğitim Öğretim yılının başarı, huzur ve mutluluk getirmesini; milletimiz için hayırlara vesile olmasını diledi.

Editör: TE Bilişim