Mesleki çalışma programı kapsamında Türkiye´nin 81 ilinde ders başı yapacak yaklaşık 1 milyon öğretmen mesleki çalışma programına katılıyor. İl Milli Eğitim Müdürü Ali TOSUN mesleki çalışma programı çerçevesinde Hüseyin Alkaş İlkokulu ve Atatürk İlkokulu’na konuk oldu.

Müdür Ali Tosun, İnşaat ve Emlak Hizmetleri Şubesinden sorumlu Şube Müdürü Özcan Yetkiner ve Temel Eğitim Şubesinden Sorumlu Şube Müdürü İsmail Yılmazer ile birlikte il merkezinde inşaatı devam eden okulları ziyaret etti.

Ziyaretler çerçevesinde ilk olarak Hüseyin Alkaş İlkokulu’na misafir olan İl Müdürü Ali Tosun, Okul Müdürü’nden okul hakkında bilgiler alarak, öğretmenlerle bir araya geldi. Ardından Atatürk İlkokulu’na geçerek okulun eğitim öğretim durumu ve fiziki imkânları ile ilgili bilgiler alarak incelemeler gerçekleştirdi.

Çalışmaları yerinde inceleyen Müdür Ali Tosun, okul inşaat onarımlarının tamamlanması sonrasında, Yalova iki modern okula daha sahip olacağını belirtti. Bu noktada yetkililerden çalışmalar hakkında bilgi aldı.

“Öğretmenlik Bir İnsanın Kendi Öğrenme Yolculuğudur, Kendi Olgunlaşma Serüvenidir”

İl Müdürü Ali Tosun, Öğretmenlerle yaptığı toplantıda Millî Eğitim Bakanı Sayın Ziya Selçuk’ un konuşmasından hatırlatmalar yaparak öğretmenlik mesleğinin önemini vurguladı. Öğretmenliğin kendini günün koşullarına ve ihtiyaçlarına göre hazırlayarak öğrencileri yetiştirmek olduğunun altını çizerek, “Sayın Bakanımızın da dediği gibi esasımız adalet olacak. Bizim varoluş nedenimiz ve davamız çocuktur. Bir ekip ruhu içerisinde çalışmalıyız. İki hafta sürecek olan mesleki çalışma programına hepimiz bir bütün olarak önem verirsek problemlerin çözüm noktasında büyük kazanımlar elde edeceğiz.” diye konuştu.

Öğretmenlere tavsiyelerde de bulunan Müdür Ali Tosun, vatanına, milletine, bayrağına bağlı nesiller yetiştirmeliyiz. Sadece akademik başarı değil sportif başarılarıyla da kendini gerçekleştirmiş öğrenciler yetiştirerek onları sosyal hayata hazırlamalıyız. Öğretmenler olarak gönlüne girmediğimiz öğrencilerde tam bir başarı sağlayamayız dedi.

Mesleki çalışma programıyla, öğretmenlerin genel kültür, özel alan eğitimi, pedagojik formasyon alanlarında bilgi ve tecrübelerinin artırılması, öğretmenlere yeni beceriler kazandırılması, eğitim ve öğretimde karşılaşılan problemlere çözüm yollarının bulunması, öğrenci ile çevrenin ihtiyaçlarına göre plan ve programların hazırlayıp uygulanması amaçlanıyor.

Editör: TE Bilişim