Türkiye’de ilk olan ve bu anlamda ortaya koyulan çalışmalarla da öncülüğü elinde bulunduran Yalova Milli Eğitim Müdürlüğü’nün geliştirdiği uygulamalı eğitimler tamamlandı. Konuyla ilgili bir açıklama yapan Yalova Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun ise, gelişen ve değişen dünyamızda, ulusların mutlu geleceğini bugünün çocuklarının belirleyeceğine, bunun da ancak iyi bir eğitimle gerçekleşebileceğine inandığını söyledi.

Tosun, “Müdürlüğümüz olarak, öğrencilerimizi daha iyi yerlere getirmek için, yorulmadan var gücümüzle çalışıyoruz. Çözüm odaklı, kararlı ve güçlü bir yönetim anlayışı ile çağın eğitim ihtiyaçlarını başarıyla uygulayabilen fedakâr öğretmen kadromuzla; geçmişinden güç alan, geleceğe emin adımlarla ilerleyen, dünyayı takip edip dünyayla rekabet eden, ülkesine ve bayrağına sahip çıkan, ufku geniş, bütün insanları sevgiyle kucaklayan bir nesil yetiştiriyoruz. Asım’ın nesli; medeniyeti ve teknolojiyi kullanırken benliğini unutmayan bir nesil… Öyle bir nesil yetiştirmeliyiz ki, tıp alanında, bilim alanında, sosyal ve sanatsal alanlarda dünyanın gıptayla izleyeceği bir nesil olmalı... İşte o zaman bizler de üzerimize düşen görevi tam anlamıyla yerine getirmenin rahat ve huzurunu yaşamış olacağız” dedi.

İnsanlık tarihinden çıkarabileceğimiz en büyük dersin, yer altı ve yeryüzü zenginlikleri olmadığını söyleyen Yalova Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun, “Milletimiz için asıl zenginlik hem maddi hem manevi yönleriyle çok iyi yetişmiş insan kaynağıdır. Bu düşünceyle Türkiye’de ilk olan, öğretmenlerimize yönelik 3 temel atölye kurduk. Doğu Marmara Kalkınma Ajansı’nın desteğiyle Analitik Düşünme Becerileri, Bütünleşik Öğrenme Becerileri ve Scientix STEM eğitimlerini uzman kişiler tarafından verilmesini sağladık. Çocuklarımızın tüm fiziksel ve teknolojik donanımımızla, araştırmacı ruhlarını çeşitli projelerle destekleyecek eğitim ortamını sağlayarak, bilimsel düşünebilen, özgüveni sağlam, çevresiyle barışık yaşam kaliteleri yüksek bireyler olarak topluma kazandırmanın önemine inandık. Eğitimin ciddi bir iş olduğunu ve ona gönül vermek gerektiğini bilerek yola çıktık. Bu yolda Yalova’mızı eğitim alanında öncü kıldık. Öğrencilerimizin bireysel farklılıklarını gözeterek, geleceğin dünyasında lider olacak, hayat boyu öğrenmeyi ilk edinmiş, yetkin ve mutlu bireyler yetiştirmeyi hedef edindik. Sevgi ve ilgi dolu ilimiz öğrenmelerimizin elinde yetişen öğrencilerimizle başarıdan başarıya koştuk.  Biliyoruz ki, en büyük mucize iyi bir öğretmenle karşılaşmaktır. Hepinizin öğrencileriniz için büyük mucizeler olduğuna inanıyorum. ‘Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum’ diyor Hz. Ali. Bunun bilinciyle size minnettar olduğumuzu belirtmek isterim. Eğitim, sonuç olarak; değer, iş, huzur üreten bir işleyiştir. İl Millî Eğitim Müdürlüğümüz, İlçe Millî Eğitim Müdürlüklerimiz, okullarımız daha iyi bir gelecek kurma sevdasıyla çalışmaktadır. 2017-2018 Eğitim Öğretim yılını büyük bir öz veri ve gayretle tamamlayan siz Değerli İdarecilerime, öğretmenlerime,  sonsuz teşekkürlerimi sunarım” dedi.

 

Editör: TE Bilişim