YÜSEM düzenlediği kurslarla il sınırlarını aştı. Zira açılan kurslara ülkenin her yerinden katılan insanlar eğitilerek meslek sahibi yapılıyorlar. YÜSEM'in en fazla talep gören eğitimi ise Yangın Eğitimi oluyor. Konuyla ilgili bilgi veren YÜSEM Genel Sekreteri Serap Türkyılmaz, "Yangın Eğitimi en fazla rağbet gören kurslarımızın başını çekiyor. ülkenin her yerinden, belediyelerdeki itfaiyelerden eğitim için kayıtlar alıyoruz. Her ay 2-3 grup yangın eğitimi düzenliyoruz. Türkiye'de 3-4 üniversite daha bu eğitimi verse de en uygun fiyatla bu eğitimi veren tek yer YÜSEM. Sadece teorik değil uygulamalı eğitimlerde veriyoruz. 5 günlük bu eğitim kapsamında bu güne kadar 300'ün üzerinde kişi eğitimden geçirildi. Bunda kurslarda sayı aramamamız da etkili olan diğer bir özellik. Zira çevre illerden gelenlerin bekleme durumu olmuyor" dedi. 

Tıbbi Sekreterlik Kursu Başlıyor

Açılmasına yönelik en çok talep alan ve yılda 1 kez düzenlenen Tıbbi Sekreterlik Kursu'da Kasım ayında başlayacak. Gelen talep üzerine  bu kursun kayıt süresini biraz uzattıklarını dile getiren Türkyılmaz, " Tıbbi Sekreterlik Kursu ay sonu itibarı ile başlıyor. Yoğun bir başvuru var. Senede 1 kez açtığımız bir kurs. Tıbbi sekreterler hastanelerde doktorlara yardımcı eleman olarak görev yapıyorlar. Bu arkadaşlar eğitimlerde sadece sekreterlik eğitimi değil aynı anda tıbbi terminolojiyi de öğreniyorlar. Halkla ilişkiler konusunda eğitim alıyorlar. Artık yasal olarak tıbbi sekreterlik yapılabilmesi için bu belgeye sahip olma zorunluluğu da var. Bu kursu bitiren arkadaşlar eğitimini almış belgeli yetişmiş eleman olarak bu sektörde iş bulabiliyorlar. Kasım haftası başına kadar bu kursun kayıtları sürecek. Kasım ayının ikinci haftasında da eğitimlere başlayacağız. Bu kursu almak isteyenlerin vakit kaybetmeden kurs başvurularını gerçekleştirmelerini öneriyorum" şeklinde konuştu.

Online Sınav Merkezi Sadece YÜSEM'de Var


Denizcilik eğitimlerinin de hızla sürdüğünü dile getiren Türkyılmaz, "Denizcilik Eğitimi konusunda Online Sınav Yetkili Üniversiteyiz. Marmara Bölgesinde bu eğitimi alanların hepsinin sınavları bizim online sınav merkezimizde yapıyoruz. Tamamen kameralarla online olarak müsteşarlıktan da takip edilen bir sınav gerçekleştiriliyor" dedi.
Diğer kurslarında hızla devam ettiğinin altını çizen Türkyılmaz, "Teknik çizim eğitimlerimiz başladı. AutoCAD ağırlıklı eğitimler veriyoruz. Fotoğrafçılık kursumuz yetişkinlere ve çocuklara yönelik olarak gerçekleştirilecek. Bunun ilanına çıktık. Yabancı dil kurslarımız tüm hızıyla sürüyor. 3 yeni grup bu hafta itibarı ile başlayacak" şeklinde konuştu.




Editör: TE Bilişim