Yalova Halk Eğitim Müdürlüğü ücretli öğretmenlere yönelik Özel Eğitim Uygulaması Kursu başlatıyor.
Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından öğretmen açığı olan yerlerde görevlendirilecek olan ücretli öğretmenler Halk Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen 80 saatlik Özel Eğitim Uygulaması Kursu’na katılacaklar. Konuyla ilgili olarak bilgi veren Halk Eğitim Müdürü Sadrettin Doğan, “80 saatlik, Ücretli Öğretmenler İçin Özel Eğitim Uygulamaları Kursu başlayacaktır. Kursumuz 19 Şubat 2018 Pazartesi günü başlayacak, 14 Mart 2018 Çarşamba günü bitecektir. Kurs pazartesi, salı ve çarşamba günleri saat 17:30 ile 22:00 arası Yalova Halk Eğitimi Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü ana binada yapılacaktır. Milli Eğitim Bakanlığına bağlı özel eğitim okullarında, özel eğitim sınıflarında ve evde eğitim hizmetleri kapsamındaki öğretmen ihtiyacı, ücretli öğretmenlerin görevlendirmesi yoluyla da karşılanabilmektedir. Bu kapsamda görevlendirilecek olan ücretli öğretmenlerin özel öğretim alanındaki farkındalıklarını bilgi, beceri ve yeteneklerini arttırmak, eğitim ve öğretim yılı boyunca karşılaştırdıkları sorunlarda ihtiyaç duydukları desteği sağlamak amacıyla özel eğitim alanında görev almak isteyen ek ders karşılığı çalışabilecek öğretmenler için Yalova Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğünce Ücretli Öğretmenler İçin Özel Eğitim Uygulamaları Kursu´ 80 saat olarak düzenlenecektir.4 hafta sürecek kursta devamsızlık süresi 16 ders saati olarak belirlenmiştir. Kurs sonunda başarılı adaylara 80 saatlik Ücretli Öğretmenler İçin Özel Eğitim Uygulamaları Kursunu başarıyla tamamlamıştır yazılı sertifika düzenlenecektir. Kurs boyunca teorik ve uygulamalı eğitimlerin yanı sıra özel eğitim sınıflarına gözlem amaçlı geziler düzenlenecektir” dedi.
Düzenlenecek kursa katılma şartları ise şu şekilde belirtildi: 18 yaşını doldurmuş olmak, Eğitim Fakültesi mezunu olmak, Ortaöğretim Alan Öğretmenliği Tezsiz Yüksek Lisans ya da Pedagojik Formasyon Programı/Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programından birini başarıyla tamamlamış olmak,Yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olanların, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığınca yüksek öğrenimlerinin ve/veya pedagojik formasyon belgelerinin yurt içindeki yükseköğretim kurumlarına veya programlarına denkliği kabul edilmiş olmak, Lisans veya ön lisans mezunu olmak, Emekli öğretmenler.
Yalova Halk Eğitim Müdürlüğü kursa katılım için istenen belgeler hakkında ise şu bilgileri verdi: Öğrenim belgesi(Diploma) fotokopisi, Nüfus cüzdanı fotokopisi, Emekli öğretmenler için Emekli Kimlik Kartı fotokopisi, Kurs katılım bedeli 50 tl dir.( Yalova Halk Eğitimi Merkezi müdürlüğünün TR070001200936200016000261 Iban nolu Yalova Halk Bankası Okul Aile Birliği hesabına yatırılacak ya da başvuru sırasında elden makbuz karşılığı teslim edilecektir.)

Editör: TE Bilişim