Önergeyle, okulun ihtiyaç duyduğu projeksiyonların İl Özel İdaresi bütçesinden sağlanması talep ediliyor. Önerge sahiplerinden Alaattin Altuntaş, ilgili fasıldan karşılanmasını istedikleri projektörlerle ilgili olarak, “4+4+4 sistemi gündeme geldiğinden sınıflar bölündüğü için yeni projeksiyon ihtiyacı ortaya çıktı. Hayırsevere bir vatandaş bir adet projeksiyonu okula hibe etmişti. Ancak 2 tane daha ihtiyaç var. O nedenle önerge verdik” diye konuştu.

Doğan, “Burada temsil noktasında olmayanlara haksızlık olur”

İl Genel Meclisi’nin CHP’li üyelerinden Bahar Doğan ise, okula malzeme sağlama işinin asıl sorumluluğunun İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nde olduğunu ifade ederek, meclis bütçesinden yapılacak bu şekilde bir yardımın ayrımcılık olacağını söyledi. Doğan, “Bu işin sorumlusu Milli Eğitim’dir. Haksızlık yapmış oluruz. İhtiyacı olan var, daha çok ihtiyaç duyan da vardır. Ama burada temsil edilme noktasında değildir. Uygun olmaz diye düşünüyorum” şeklinde konuştu.

Meclis Başkanı Ali Rıza Alkış, konunun değerlendirilmek üzere Plan ve Bütçe Komisyonu’na aktarılmasını oylattı. Komisyona aktarılması oybirliğiyle kabul edilen projeksiyon yardımıyla ilgili olarak bu hafta sonuna kadar raporun hazırlanması ve projeksiyon maliyetlerinin Özel İdare bütçesinden karşılanıp karşılanmayacağının ortaya konulması bekleniyor. 

Editör: TE Bilişim