Yalova Milli Eğitim Müdürlüğü velilere öğrenciler vasıtası ile yeni müfredatın neler getirdiğini anlatan birer mektup gönderdi. Yalova Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun müfredatla birlikte gerçekleşen değişiklikleri tek tek açıkladı.
2017/2018 eğitim ve öğretim yılı geçtiğimiz hafta başladı. Yeni eğitim öğretim yılında değiştirilen müfredat da devreye girmiş oldu. Bazı kesimlerin tepkisini toplayan bazı kesimler tarafından da son derece olumlu karşılanan yeni müfredatla ilgili velilerin kafalarındaki soru işaretlerini ortadan kaldırmayı amaçlayan Yalova Milli Eğitim Müdürlüğü ise mektupla bilgilendirme yaptı. Yalova Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun imzası ile yayınlanan mektupta yeni müfredatın getirdiği değişiklikler anlatıldı. Öğrenciler vasıtası ile öğrencilere ulaştırılmaya başlanan mektupta ise şu bilgiler yer aldı, "Sayın Veli; Büyük bir özveriyle geleceğe hazırladığımız çocuklarımızın başarısı hepimizi mutlu edecektir. 2017-2018 Eğitim Öğretim yılında İnsanımızın ve insanlığın ortak değerlerini kazandırmak, benimsetmek, değerlerimizle uyumlu bilgi ve beceriler kazandırmak için mevcut öğretim programımızda değişiklikler yapılmıştır.  Bu çalışmalarda; ilkokul ve ortaokul Düzeyinde 17, Lise düzeyinde 24, İmam Hatip Ortaokulu ve İmam Hatip Lisesi düzeyinde 10 olmak üzere toplam 51 ayrı, sınıflar esas alındığında ise 176 müfredat yenilenmiştir. 2017-2018 Eğitim Öğretim Yılından İtibaren Uygulanacak Yeni Müfredatlar da Öne Çıkan Yenilikler Nelerdir?

Derslerin eğlenceli ve yaşamla ilişki kurularak aktarılması hedeflenmiştir.Yenilenen müfredatların sade ve anlaşılır olması ön planda tutulmuştur. Yenilenen müfredatlar ile öğrencilere kazandırılması hedeflenen temel yeterlilik ve beceriler tüm disiplin alanları için ortak olarak verilmiştir. Müfredatlar yenilenirken farklı kültür ve medeniyet havzalarının katkıları belirginleştiremeye ve dengeli örneklemelerde bulunmaya çalışılmıştır. Öğrenmenin anlamlı olabilmesi için soyut olay, olgu ve kavramların mümkün olduğunca günlük hayatla ilişkilendirmesine imkan sağlanmıştır. Öğrenmenin kalıcı olabilmesi için olabildiğince uygulamaya yönlendiren, öğrencilerin bilgi ve iletişim teknolojilerini kullanmalarını teşvik eden kazanım ve açıklamalara yer verilmiştir. Anlamlı ve kalıcı öğrenme için öğrenilen bilgilerin günlük hayatta karşılığını bulması, edinilen bilgi ve becerilerin uygulama yaparak pekiştirilmesi önemlidir. Bu bakımdan öğrencilerin yaş düzeyleri itibarıyla günlük hayatla ilişkilendirilecekleri veya ilgi duyduğu meslek alanında uzmanlaşmakta ihtiyaç duyacağı uygulamalar yapılması önemsenmiştir. Bütün çabamız geleceğimizin teminatı öğrencilerimizi: Milli Eğitimin temel amaçları doğrultusunda temel becerilere sahip, milli, manevi ve kültürel değerlerimizi benimseyerek davranış haline getiren, ailesini, yurdunu ve milletini seven demokrasiye inanan, önce vatan diyen, vatanı için bilim ve teknoloji üretmeye istekli bir nesil olarak yetiştirmek içindir. Bu duygu ve düşüncelerle 2017-2018 Eğitim Öğretim yılının sağlıklı,  mutlu,  huzurlu, başarılı geçmesini diliyor; saygılarımı sunuyorum" 

Editör: TE Bilişim