Öğrenci değişim programı ile Türkiye'ye gelen yabancı öğrenciler Armutlu ilçesini de ziyaret ettiler. Armutlu Belediye Başkanı Mehmet Birkan tarafından ağırlanan öğrenciler ilçeye hayran kaldılar.
Öğrenci değişim programı kapsamında farklı ülkelerden Türkiye'ye gelen üniversite öğrencileri bu kapsamda Bursa'yı gezdiler. Buradaki incelemelerin ardından Yalova'nın Armutlu İlçesi'ne gelen yabancı öğrenciler Armutlu Belediyesi'ni de ziyaret ettiler. Belediyeye gelişlerinde, başkan Mehmet Birkan tarafından karşılanan öğrenciler konferans salonunda ilçe hakkında bilgiler aldılar. Armutlu'nun hızla gelişen bir turizm beldesi olduğunu vurgulayan Birkan, "İlçemiz, denizin, doğanın ve termal yer altı sularının aynı anda bir arada olduğu nadir noktalardan birisi. O nedenle de turizm kapasitesini yapılmaya başlanacak olan turizm yatırımları ile katlayacak. İlçemizde turizm tahsis alanının onaylanması ile birlikte ilçede ciddi bir ivme yakalanacak. Dev oteller zincirleri Armutlu'ya gelerek yatırım yapmak için hazırlanıyor" dedi.
Armutlu ilçesine ulaşımın da son derece kolay olmasını, sahip olduğu temiz deniz, bozulmamış bir doğa ve doğal güzellikler sayesinde görülmeye değer bir yer olduğuna da vurgu yapan Birkan öğrencilerden kendi ülkelerinde Armutlu'yu anlatmalarını da istedi. Öğrenciler daha sonra ilçeyi gezdiler. ilçenin doğal güzelliklerine kelimenin tam anlamıyla hayran kalan öğrenciler tatil için ilçeye gelmek istediklerini de dile getirdiler. 

Editör: TE Bilişim