İslam İşbirliği Teşkilatı çatısı altında faaliyet gösteren SESRIC( İslam Ülkeleri İstatistik, Ekonomik ve Sosyal Araştırma ve Eğitim Merkezi) Genel Direktörü Büyükelçi Musa Kulaklıkaya ve Eğitim ve Teknik İş birliği Direktörü Mehmet Fatih Serenli, Doğu Marmara Kalkınma Ajansı’nı bilgi paylaşımı ve işbirliği amacı ile ziyaret ettiler.

Gerçekleşen ziyarette Planlama, Programlama ve Koordinasyon Birimi Başkanı Cem BAYRAK konuk heyete Ajans destekleri ile yürütülen projeler hakkında bir sunum yaptı. SESRIC Eğitim ve Teknik İş Birliği Direktörü M. Fatih SERENLİ ise SESRIC faaliyetleri, iş birliği platformları hakkında bilgi verdi. MARKA ile SESRIC arasındaki geliştirilebilir iş birliği alanları değerlendirildi.

Üniversite Öğrencilerine Staj İmkanı

MARKA ve SESRIC arasında İslam İşbirliği Teşkilatına üye ülkelere mensup, ülkemizde eğitim gören üniversite öğrencilerine TR42 Bölgesi’ndeki illerde (Kocaeli, Sakarya, Düzce, Bolu ve Yalova ) faaliyet gösteren işletmelerde, sonunda istihdam imkanı da bulunacak şekilde staj imkanı oluşturulması amacıyla mutabakat zaptı imzalandı.

Mutabakat zaptının imzalanmasının ardından MARKA Genel Sekreteri Dr. Mustafa Çöpoğlu, SESRIC Genel Direktörü Büyükelçi Musa Kulaklıkaya, SESRIC Eğitim ve Teknik İşbirliği Direktörü M. Fatih Serenli ve Kocaeli Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Hüseyin Özgür Ünsal; Körfez Ticaret Odası Başkanı Recep Öztürk’ü ziyaret ettiler. Ziyaret esnasında söz konusu staj programı ile ilgili iş birliği yapılması hususunda istişarelerde bulunuldu.

Editör: TE Bilişim