Okul web sitelerinin etkin kullanım oranlarına göre; ülke genelinde okul web sitelerini etkin kullanılanlar arasında Yalova ilk sırada yer alıyor.
Eğitim ve Öğretimdeki başarılarımızın yanı sıra, teknolojinin etkin kullanımında da yükseliş gösteren Yalova, okul internet sitelerini yakından takip ediyor. Müdürlüğümüze bağlı örgün ve yaygın eğitim kurumları, planlı bir şekilde yürüttükleri eğitim ve öğretim çalışmalarını, kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetleri ile başarılarını web sitelerinde yayımlayarak veli- okul- öğrenci koordinasyonunu en üst düzeyde sağlamış oldu.
İl Millî Eğitim Müdürü Ali Tosun konuyla ilgili bir açıklama yaparak şu bilgileri verdi, "Alışkanlıklarımızın değiştiği ve  bilgi tüketiminin olanca hızla  gerçekleştiği günümüzde, yeni nesil web teknolojilerinin  getirdiği kullanıcı kolaylığı ve iletişim hızıyla yakalanan eş zamanlı bilgi paylaşımı takip edildi. Sağladığı etkileşim açısından eğitim, araştırma ve bilgi sağlama anlamında da kapılarını ardına kadar açtı. 'Okul web sitelerimizdeki her bilgi bir içerik, her içerik bir  kaynaktır' Bakanlığımıza bağlı tüm okulların kurumsallaşması adına ortak tasarım çalışması yapılmıştır. Okullarımızın hazırladıkları sitelerin kapsamında; haberlerin, okuldaki çeşitli faaliyetlere ait duyuruların, öğrencilerin özgün proje çalışmaları ile sanat çalışmalarının, öğrenci ve velilere yönelik eğitici içerikler yer almıştır. Öğrenci ve veliler aradıkları bilgiyi internet sitelerinden elde etmeye başlamıştır. Okul web sitelerinin oluşturulmasında, işletiminde başta okul müdürlüklerine; okul faaliyetlerini takip eden değerli velilerimize teşekkürü borç biliyorum.”  dedi.

 

Editör: TE Bilişim