Baro Başkanı Av. Hakan Gegeroğlu meslek tercihi yapacak öğrencilere hukuk mesleği ile ilgili bilgilendirme konuşması yaptı ve ardından öğrencilerin sorularını yanıtladı.

1983 yılı Yalova Lisesi mezunu olduğunu hatırlatan Başkan Gergeroğlu, hukuk fakültelerinden mezun olanların iş imkânları üzerinde dururken, hukuk mezunlarının sadece hâkim, savcı ve avukat olmadığını bazı avukatların kamu kuruluşlarında ve özel kuruluşlarda avukat veya hukuk müşaviri olarak görev aldıklarını hatırlattı. Bunun içinde çalışmak ve mesleğinde başarılı olmak için fazlaca gayret göstermek gerektiğini ifade etti. Mesleğin onuruna dikkat çeken Başkan Gergeroğlu, her insanın savunma hakkı olduğunu, suç ispat edilene kadar kimsenin suçlu ilan edilemeyeceğini ve objektif olmanın önemini vurguladı. 

Başkan yardımcısı Av. Murat Sarısoy, Av. Canan Engin Eke’nin de katılım sağladığı toplantı sonunda Yalova Anadolu Lisesi Müdürü Hayati Yılmaz, üniversite sınavlarına girecek ve meslek tercihi yapacak öğrencilere mesleki tanıtım faaliyetleri yapılmasının çok önemli bir çalışma olduğunu söyledi. Okul Müdürü Hayati Yılmaz, Yalova Baro Başkanı Hakan Gergeroğlu’nun şahsında Yalova Barosu’na katkıları için teşekkür etti.     

Editör: TE Bilişim