Karamürsel Kalyon Kafede gerçekleştirilen basın toplantısında Kurucu Temsilcisi Oktay Çolak tarafından 2014-2015 yılında eğitim ve öğretime açılacak olan Doğa Koleji hakkında bilgi verildi.

Kurucu Temsilcilerinden Oktay Çolak hazırlanan sunumla Doğa Kolejini basına tanıtarak “Doğa Koleji Akademik Alandaki Liderliğini, spor, sanat, bilim alanlarında öğrencilerinin aldığı, ulusal ve uluslararası başarılarla pekiştiriyoruz” dedi.

Doğa Koleji tarafından yapılan yazılı basın açıklamada “Anaokulunda, Doğa Koleji Çocuk Üniversitesi Eğitim modeliyle Türkiye’de ilk kez anaokulu öğrencileri fen laboratuarlarında deney yapıyor, matematiği oyunlarla öğreniyor ve yaratıcı düşünme yeteneklerini geliştiriyor.  Yaratıcı düşünme ve düşünme becerileri dersleriyle öğrencilerimiz alışılmışın dışında özgün tasarımlar oluşturarak, bilimsel düşüncenin temelini oluşturan analiz ve sentez yapabilme yeteneğini erken yaşta kazanıyorlar. Doğa Koleji anasınıflarında, Aktif Dil Yeterliliği konseptiyle yapılandırılan dil eğitimi, 4+ yaştan itibaren haftada 10 saatle başlıyor. Her hafta seçilen öğrenciler    “Little Helper of the Week” (Haftanın minik yardımcısı) olarak sınıf rutinlerini arkadaşlarına yaptırıyorlar. Doğa Kolejinde satranç öğretisi ile öğrencilerimizin soyut düşünme becerileri destekleniyor. Stratejik ve taktiksel düşünme güçleri arttırılıyor. Böylece öğrenmekten zevk alan, sorgulayabilen ve araştırabilen öğrenciler yetişiyor.

İLKOKULDA, Doğa konseptli eğitim modeliyle, öğrenciler fen laboratuarlarında araştırma yaparak, ekoloji sınıflarında doğayı inceleyerek, teknoloji laboratuarlarında dünyayı takip ederek, sosyal sorumluluk projelerinde inisiyatif alarak, donanımlı ve çok yönlü bireyler olarak yetişiyor. Bu benzersiz eğitim sistemi içinde yetişen öğrenciler aldıkları sağlam akademik temelden, tüm eğitim hayatları boyunca faydalanıyor.

ORTAOKULDA, Doğa koleji öğrencileri SOES eğitim modeliyle, yeteneklerini ve ilgi alanlarını geliştirerek, hayata çok yönlü hazırlanıyorlar. Öğrenciler disiplinli ve sistemli bir okul ortamında, akademik eğitime artı olarak, yoğun bir yabancı dil eğitimi görüyor, sanat eğitimi alıyor, düzenli spor yapıyor, müzik eğitimi alıyor ve sosyal sorumluluk projeleri gerçekleştiriyor. SOES eğitim modelinin en önemli farkı, ortaokul temel müfredatına ek olarak öğrencilere verilen  Proje Hazırlama Teknikleri, Uluslar arası İlişkiler, Yaratıcı yazarlık, Düşünme Eğitimi, Mucit Atölyesi, Akıl Oyunları gibi temel yetenek dersleriyle öğrencilerin kişisel gelişimlerine erken yaşlarda başlamalarıdır.

LİSEDE,  Doğa Kolejinin dünya eğitim sistemine kazandırdığı t-MBA eğitim modeli, işletme yüksek lisans programının liselere göre yapılandırılmış şeklidir. Bu sistemle lise öğrencileri, akademik başarının yanı sıra, girişimcilik ve inisiyatif kullanma, kültürel farkındalık ve teknolojik yeterlilik gibi özellikler kazanırlar. Başarılı öğrenciler, ULUSAL Anadolu lisesi diplomasına ek olarak Dünya Akreditasyon Merkezi EDEXCEL onaylı   t-MBA diploması ile mezun olarak, üniversite hayatlarına avantajlı olarak başlarlar.

AYRICALIKLI YABANCI DİL EĞİTİMİMİZ, anaokulundan itibaren lise düzeyine kadar haftada 10 saat İngilizce dersi üzerine kurulmuştur. Lisede öğrencilerimiz haftada 13 saat İngilizce görürler.  Her yaş grubu için özel olarak geliştirilen yabancı dil modülleriyle öğrenciler mükemmel İngilizce yeterliliği kazanır. 4. Sınıftan itibaren ikinci yabancı dil eğitimi haftada iki saat olarak alınır. Dil eğitiminde okuduğunu anlama, yazma, duyduğunu anlama becerilerinin yanı sıra sözlü anlatım ve karşılıklı konuşma becerilerinin üstünde önemle durulur ve bu alanları geliştirmek üzere yaş gruplarına özel etkinlikler yapılır.

Kolejimizde 5. Sınıftan itibaren öğrencilerimiz İngilizce dil seviyelerine göre sınıflara ayrılırlar ve seviye gruplarına göre hazırlanmış kaynakları kullanarak kur bazlı dil eğitimi alırlar. Doğa koleji öğrencileri, dil gelişimlerini objektif olarak değerlendirmek ve dil seviyelerinin uluslararası standartlarda geçerliliğini belgelendirmek için Oxford işbirliği içinde sınavlara katılırlar.

Doğa kolejinde EĞİTİM TEKNOLOJİLERİ dünya standartlarında uygulanıyor. Active board, 80 binin üzerinde dijital materyal içeren dijital eğitim platformu, EDUSOFT ile 24 saat uzaktan eğitim ve takip, 40 bin çözümlü video, 2 binin üzerinde konu anlatım videosu ile tüm öğrenciler dünyanın en gelişmiş teknolojik ortamlarında eğitim alıyor.

Hedefimiz Doğa Kolejinin bu ayrıcalıklı eğitimini 2014-2015 eğitim öğretim yılından itibaren Yalova’ya kazandırmaktır.  Şimdi sizlerle binamızın projesini paylaşmak istiyorum.

Etkileyici mimarisi, çok güçlü sosyal donatı alanları ve  benzersiz eğitimi ile dikkatleri üzerine çeken okulumuzda bizler için en önemli nokta EĞİTİM KADROMUZ dur…Hayata hazır, özgüveni yüksek, araştıran sorgulayan öğrencilerimizin ihtiyaçlarına cevap verebilmek için AKADEMİK KADROMUZU DA dinamik tutuyoruz. Öğretmenlerimiz yalnızca bilgiyi aktaran olmaktan öte, rehberlik eden yol gösteren, öğrenmeyi öğreten bir kimliğe bürünüyorlar. Hem lider, hem de sınıfı canlı tutan, öğrenme isteğini arttıran, ders planını öğrencilerin ihtiyaçları ve talepleri doğrultusunda şekillendiren,  onların bilgiyi anlayabilmesi için çaba gösteren öğretmenlerle çalışacağız.

Tanıtım çalışmalarımız Yalova Dörtyol’da bulunan kayıt ofisimizde devam ediyor. Anaokulu (4+ ve 5+ yaş hazırlık sınıfları), ilkokul, ortaokul ve lise 1. Sınıf öğrencilerimize yönelik kayıtlarımız başladı. Mart ayı içerisinde kayıt yaptıran velilerimize özel erken kayıt avantajlarımız bulunuyor.

Ortaokula kayıt yaptıracak öğrencilerimize dijital ortamda uygulanan PİSA sınavıyla %35’e varan burs imkanı sağlıyoruz. Liseye başlayacak öğrencilerimiz için TEOG sonuçlarına göre %100’e varan eğitim bursu sunabiliyoruz.” 

Editör: TE Bilişim