Bilim Kahramanları Derneği, özgüven sahibi, sorgulayan, takım halinde toplumsal sorunlara çözümler üretebilen bir gençlik yetişmesi niyetiyle dünyada 80 ülkede yapılan FIRST® LEGO® League (FLL) etkinliğini Türkiye’de düzenliyor. FLL etkinliği; tematik, bilimsel, süreç ve takım çalışması odaklı bir turnuva olarak her yıl daha fazla katılımcı ve gönüllüyle hayata geçiriliyor.

Turnuvalara katılacak 4-10 kişiden oluşan takımlar, 2-3 ay öncesinden çalışıp; robot tasarlayıp, program yazıyor, araştırmalar sonucu özgün çözümler üretiyor, teatral sunumlar yapıyor, süreç içinde kazan-kazan tavırları içselleştirerek, kullanıyor ve yayıyor. Takımlar önce yerel, sonra başarılarına göre ulusal ve uluslararası turnuvalara katılma fırsatı elde ediyor.

Bu yıl Türkiye ‘de 800 den fazla takımın katılımıyla 15. si düzenlenen  ‘’Into Orbıt’’ isimli turnuvanın konusu ‘’Uzun Uzay Yolcuklarında Astronotların Karşılaştığı Problemlere Karşı Çözüm Üretmek’’ olarak belirlendi.

YDRobotiX ismiyle kurulmuş olan ortaokul takımı; astronotların sevdiklerine duyacağı özlemin görev motivasyonlarını düşürmemesi için bir yapay zeka destekli robot tasarladı. Bu yapay zekanın özelliği astronotun sevdiği kişiye ait olan sesi kullanması ve o kişinin konuşma tarzını yansıtmasıdır. Jüriler tarafından büyük beğeni alan proje, ‘’Yenilikçi Çözüm Ödülü’’ ne ait kupayı aldı.

Lise öğrencilerinin de katıldığı elemelerde, YDRobotiX adıyla yarışan Yalova Doğa ortaokul öğrencilerimiz başarılı performansları sonucu 9 - 10 Mart tarihlerinde fuar İzmir ‘de gerçekleşecek olan Bilim Kahramanları Buluşuyor / ‘’FIRST® LEGO® League (FLL) 15.Ulusal Turnuva’sına katılmaya hak kazandılar.

Okul Yönetimi İlimizi temsilen Ulusal Turnuva’ya katılacak tüm öğrencilerine başarılar dileyerek, onları yalnız bırakmayan değerli velilerine ve büyük emeği olan Kodlama ve Robotik dersi öğretmenleri Göksel Türkmen olmak üzere tüm öğretmenlerimize teşekkürlerini ilettiler.

Editör: TE Bilişim