Büyük bir aile olmanın sevincini yaşayan Yalova Doğa Koleji, 2017 -2018 eğitim ve öğretim yılına deneyimli kadrosuyla iddialı bir giriş yaptı.  TEOG ve YGS-LYS’de öğrencilerinin hedeflerine ulaşmaları için akademik kamp çalışmalarına başladı. Çocuklarda geliştirilebilir zekanın 7 yaşında tamamlandığını belirten Anaokulu Koordinatörü Nergis Özören matematik, felsefe, mantık, görsel sanatlar, müzik, buz pateni, geleneksel oyunlar, drama, halk oyunları, ekoloji, bale/jimnastik, sanat tarihi ve dünya bestecileri, deney atölyesi derslerinin branş öğretmenleriyle ayrı atölye ve salonlarda gerçekleştirildiğini söyledi. Özören,Yalova Doğa Anaokulunda yabancı dil eğitiminin yarım gün olduğunu ve 3 ayrı İngilizce öğretmeni ile ders verildiğini ve main course, Skills ve Native öğretmenleri ile fark yarattığını,okuma/yazma öğretim programıyla ise ilkokul sınıf öğretmenleri ile 5 yaş öğrencilerine ilkokula uyum dersleri yapıldığını belirtti.
Yalova Doğa Koleji İlkokul Müdürü Merve Kulaber, ilkokul öğrencilerinin iletişim odaklı deneyimlerle yabancı dilde kendilerini ifade etmeyi öğrendiklerini, yaratıcı düşünme becerilerini geliştirmeyi ve yazılı ifade becerilerini güçlendirdiklerini dile getirdi. Deney atölyesi dersleriyle gerçek bir öğrenme ortamında bilimsel düşünme becerilerini geliştirdiklerini ve yılda 16 deney ile araştırma ve problem çözme becerilerini geliştirdiklerini söyledi. Kulaber 21-25 Ağustos ve 11-15 Eylül haftalarında tüm 2, 3 ve 4. Sınıf öğrencilerinin bilgilerini tazeleyecekleri yaz kampına katılacaklarını 1. Sınıflar için ise 13,14,15 Eylül tarihlerinde bir oryantasyon programının düzenlendiğini, böylece öğrencilerin okula uyum sürecini hızlandırdıklarını da sözlerine ekledi.
Yalova Doğa Koleji Ortaokul Müdürü Didem Sevinç, 5. Sınıf öğrencilerine uygulanan 22 saatlik yabancı dil eğitimi ile öğrencilerin temel dil becerilerini, dil gelişim hedeflerini, ilgi ve beklentilerini göz önüne alarak onların en iyi seviyede, uluslararası sınavlara hazır birer dünya vatandaşı olarak mezun etmeyi hedeflediklerini, 21-25 Ağustos ve 11-15 Eylül haftalarında tüm 5 sınıflar ve 6 ve 7.Sınıflara yeni kayıt yaptıran öğrencilere uygulanacak olan yaz kampı sayesinde öğrencilerin bir üst sınıfa geçerken bilgilerini tazeleyerek yeni eğitim öğretim yılına hazır gireceklerini vurguladı. Sevinç," 5, 6 ve 7. Sınıfların kodlama ve robotik dersiyle öğrencilerimizi dijital becerilerle donatarak yetiştiriyor, onları geleceğin dünyasına bugünden hazırlıyoruz, teknolojiyle üreten nesiller yetiştiriyoruz" dedi
14 Ağustos tarihinden itibaren de 8. Sınıf öğrencilerinin TEOG Hazırlık Kampına başladıklarını, %100 TEOG uyumlu program sayesinde , TEOG sınav konularını erkenden tamamlayıp , sınavlardan önce konuların üzerinden tekrar tekrar geçerek öğrencilerimizi sınavlara hazırlamaktayız diye ekledi.
Yalova Doğa Koleji Lise Müdürü Bekir Abacıoğlu yeni eğitim öğretim dönemine öğretmenleri ile birlikte çok iyi hazırlandığını belirterek, 14 Ağustos – 15 Eylül tarihleri arasında YGS Ön Hazırlık Programı olduğunu ve 11. Sınıf öğrencilerinin erkenden YGS sürecine adapte olmalarını sağlayacaklarını ayrıca 9 ve 10. Sınıfta işlenen YGS konularını tekrar ederek öğrencilerin bilgilerini tazelemeyi hedeflediğini söyledi. 12. sınıflarda ise yine aynı tarihlerde YGS/LYS ye hazırlık sürecinin oldukça uzun ve zorlu bir süreç olduğunu,  çok iyi hazırlanmış yayınlar ve deneyimli öğretmen kadrosu ile öğrencileri 120 saatlik bir hazırlık kampına alacaklarını, 9 ve 10. Sınıfların 21 - 25 Ağustos / 11 - 15 Eylül tarihleri arasında bilgilerini tazeleyecek yaz kampına gelip, yeni eğitim yılına hazır olacaklarını söyledi.

 

Editör: TE Bilişim