Yalova'dan toplanan yardımları Erzurum Pasinler Küçüktuğ İlköğretim Okulu öğrencilerine gönderen Özel Yalova Eğitim Kurumları öğrencileri bu davranışlarıyla Erzurum-Yalova arasında adeta bir gönül köprüsü kurdular. 
Erzurum Pasinler Küçüktuğ İlköğretim Okulu ve Özel Yalova Eğitim Kurumları arasında mektupla başlayan dostluk her geçen gün daha da büyüyor. Adeta bir gönül köprüsüne dönüşen iki okul öğrencileri arasındaki bağ Kardeş Okul olmanın da kapılarını araladı. Özel Yalova Eğitim Kurumları öğrencileri, göz dolduracak bir sosyal sorumluluk projesine imza attılar. Erzurum Pasinler Küçüktuğ İlköğretim Okulu öğrencilerine mektup yazan Yalovalı öğrenciler, aynı zamanda yaşıtlarına çanta ve çeşitli hediyeler de gönderdiler. Sosyal Sorumluluk Projesi kapsamında Yalova Özel Eğitim Kurumları ile Erzurum Pasinler Küçüktuğ İlköğretim Okulu, aynı zamanda kardeş okul oldu. 
Özel Yalova Eğitim Kurumları 4-A sınıfı öğrencilerinin özveri ile çantaları hazırladığını ve mektupları yazdıklarını söyleyen Dondurmacıoğulları, “En azından çocukların yardımlaşmalarını öğrenmelerini istedik. Tamamen kendileri mektuplarını yazdılar, hediyelerini hazırladılar; oradaki çocuklara hediyeler ulaştırıldı. Özel Eğitim Kurumları öğretmenleri Berrak Tezel’e, Lamia Türkmen, Nevin Köroğlu’na destekleri için çok teşekkür ederiz. Ve en büyük teşekkür tabiî ki de 4-A sınıf öğrencilerine ve velilerine. Yalova’dan Erzurum’a bir gönül bağı oluştu. Arada mesafeler olsa da aslında bu öğrenciler birbirlerine çok yakınlar” ifadelerine yer verdi. 
Hediyeleri teslim ederken çok duygulandıklarını söyleyen Dondurmacıoğulları, şöyle devam etti: “Yalova’dan hediyelerimizi ve mektuplarımızı aldık ve Erzurum Pasinler Küçüktuğ İlköğretim Okulu’na gittik. Bu okul 5 sınıfında bir arada okutulduğu 25 öğrencili 2 öğretmenli bir okul. Temizlik için sınıfın içerisine ayakkabıları ile giriyorlar. Açıkçası durumlarına üzüldük. Hediyeleri götürdüğümüz zaman çok sevindiler. Heyecanları gözlerinden okundu ama belli etmediler. Çok duygulandık. Kısmet olursa, bu iki okul öğrencilerini bir araya getirmek isteriz. Bunu için de çalışma yapacağız.”
Editör: TE Bilişim