Liseden mezun olan ve lisans eğitimini tamamlamak isteyen öğrencilere burs vermek için yapılan kahvaltıda birçok mezun katkıda bulundu.Yoğun katılımın gerçekleştiği kahvaltıya Belediye Başkanı Vefa Salman, Belediye Başkan Yardımcısı Rıdvan Acar, Kent Konseyi Başkanı Şükrü Önder, Yalova Barosu Eski Başkanı Cevdet Bekler Yalova Anadolu Lisesi Müdürü Hayati Yılmaz ve Yalova Lisesi Eğitim Vakfı Başkanı Aziz Deniz katıldı.

Açılış konuşmasını yapan dernek başkanı Aydın Altıparmak, "66 yıldır kesintisiz eğitim veren okulumuz 30 binin üzerinde mezun vermiştir. Her yıl bütçemiz oranında, okulumuzdan mezun olmuş ve lisans eğitimini tamamlamak isteyen fakat maddi imkanı iyi olmayan öğrencilerimize burs vermekteyiz. Bu sene de burs başvurularımız 31 Aralık 2014 gününe kadar devam etmektedir. Bu amaçla yaptığımız bu kahvaltının ana sponsoru Yalova Belediyesidir. Bu destekten ötürü , burs alacak öğrencilerimiz ve yönetim kurulum adına Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman'a ve Belediye Başkan Yardımcısı aynı zamanda eski Müdürümüz Rıdvan Acar'a, kahvaltıyı organize ederken bizlere yardımcı olan Okul Yönetimine, Okul Aile Birliğimize ve Yalova Lisesi Eğitim Vakfına, maddi katkıda bulunmakla yetinmeyip buraya gelerek manevi destek de olan siz değerli dostlara teşekkür ederim." şeklinde konuştu.

Konuşmanın ardından Belediye Başkanı Vefa Salman'a teşekkür plaketi takdim edildi. Kısa bir konuşma yapan Vefa Salman, "Sayın başkanımızın dediği gibi burs konusu önemli. Belediye Başkanlığı makamına en çok 2 talep geliyor. Biri iş başvurusu, diğeri öğrenci bursu. Benim bu konu ile ilgili bir tavsiyem olacak. Evlatlarımızın okuması önemli ama kız evlatlarımızın okuması daha önemli. Ben özellikle derneğimizden burs konusunda kız öğrencilerimize özellikle ayrıcalık yapılmasını rica ediyorum." dedi.

Kahvaltı boyunca düzenlenen anketler sonucunda en çok katılım gösteren 1980-1985 yılları arası mezunlarına rozet takdim edildi ve toplu fotoğraf çekimi gerçekleştirildi. Fotoğraf çekimi ardından kahvaltıya son verildi.

Editör: TE Bilişim