Enerji ve Tabii Kaynaklar Eski Bakanları Recai Kutan ve M. Hilmi Güler’in de katıldığı etkinliğin açış konuşmasında Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız yerli-yenilenebilir enerji kaynaklarının önemini vurguladı.

Rektör Danışmanı Jaklin Köse ve İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekan Yardımcısı ve İktisat Bölümü Öğretim Üyesi Yard. Doç. Dr. Mehmet Adak’ın katıldığı ICCI 2012’de Yalova Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Enerji Sistemleri Mühendisliği Bölümü standı ile yer aldı. Fuar katılımcıları Yalova Üniversitesi-Enerji adlı standa ilgi gösterdi. Süregelen araştırma projeleri ile yürütülen AB projeleri anlatılarak Enerji Yönetimi ile Atık Yönetimi tezsiz yüksek lisans programları tanıtıldı.

Bölüm öğretim elemanları fuarı gezerek oturumları izleyerek sektörel ilişkiler geliştirdi. Yalova Üniversitesi’nin Destekleyen Kuruluşlar arasında yer aldığı ICCI 2012’nin Organizasyon Komitesi Üyesi olan Rektör Yardımcısı ve Enerji Sistemleri Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Filiz Karaosmanoğlu  ‘Enerji ve Çevre’ adlı oturumda başkanlık yaptı.

 

 

Editör: TE Bilişim