Yalova Üniversitesi Rektörlüğü yeni hizmet binasına taşındı.  Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Erbaş ise, üniversiteyi daha iyi noktalara taşıma çabası içerisinde olduklarını dile getirdi.
Yalova Üniversitesi’nin kuruluş sürecinde şehir merkezindeki çeşitli bölgelerde bulunan   geçici binalarda hizmet veren Rektörlük birimleri  2013 yılında merkez yerleşkede inşa edilen çelik binalara taşınmıştı. 2013 yılından bugüne çelik binalarda hizmet veren Rektörlük birimleri nihayet yeni binasına kavuştu. 2 bin 500 metrekare alan üzerine inşa edilen ve toplam 13 bin metrekare kapalı alana sahip olan yeni rektörlük binası Ağustos ayı itibariyle hizmete hazır hale getirildi. Yeni eğitim öğretim yılı öncesinde yeni Rektörlük binasına kavuşan Yalova Üniversitesi’nde tüm Rektörlük birimlerinin yeni binaya taşınma süreci tamamlandı. Rektörlük birimlerinin yeni binasına taşınmasıyla birlikte boşalan çelik binalara da Yabancı Diller Yüksekokulunun taşınması için çalışmalara başlandı. Öte yandan İDO iskelesinin karşısındaki geçici binada hizmet veren Sanat ve Tasarım Fakültesi  de merkez yerleşkede yapılan tadilat çalışmalarını ardından Mühendislik Fakültesinden boşalan binaya taşındı. Şehir merkezinde bulunan Karizma İş Merkezinde hizmet veren Yabancı Diller Yüksekokulunun da   önümüzdeki günlerde merkez yerleşkeye taşınmasının ardından Yalova Üniversitesi şehir merkezindeki geçici binalarda hizmet veren tüm birimlerini merkez yerleşkeye taşımış olacak.
Yalova Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Ali Erbaş üniversitede yaşanan gelişmelere ilişkin yaptığı açıklamada yeni eğitim-öğretim yılını yeni hizmet binasında karşılayacaklarını ifade ederek bir taraftan yeni eğitim-öğretim yılına girmenin diğer taraftan da yeni hizmet binalarına kavuşmanın heyecanını ve mutluluğunu yaşadıklarını belirtti. Rektör Prof.Dr. Ali Erbaş tüm çalışanlarıyla birlikte üniversiteyi daha iyi noktalara taşımak için çaba göstereceklerini ifade ederek, öğrenci memnuniyetini esas alan bir anlayışla çalışmalarını sürdüreceklerini belirtti. Makamların, hizmet binalarının ve öğrencilerin kendilerine milletin birer emaneti olduğununun altını çizen Rektör Prof.Dr. Ali Erbaş emanete en iyi  şekilde sahip çıkarak üniversiteyi layık olduğu yere taşıma gayretinde olacaklarını vurguladı.

Editör: TE Bilişim