Toplantıya Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Niyazi Eruslu, Rektörü Yardımcısı Prof. Dr. Recep Hayri Eren, öğretim görevlileri, Rizom Tatil Köyü yetkilileri ve basın mensuplarının katıldı.

İlk kez 2001 yılında düzenlenen ancak 2007 yılında uluslararası boyut kazanan sempozyumun Yalova’da düzenlenmesiyle ilgili bilgiler veren Prof. Dr. Recep Hayri Eren; “Sempozyumun çok verimli olacağını düşünüyoruz. Ülkemiz için de kentimiz için de katkıları olacak. Özellikle Yalova’da düzenlenmesini istememizin sebebi budur. Rizom yetkililerine katkılarından dolayı teşekkür ediyoruz” dedi.

20 ayrı ülkeden 300 bildiri sunulmasının planladığını belirten Prof. Dr. Eren, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

“Uluslararası Meslek Yüksekokulları Sempozyumu(UMYOS)’nun 2015 yılı teması ‘Bölgesel Kalkınmada Meslek Yüksekokullarının Rolü’ olarak belirlenmiştir. Amacı ise tüm mesleki alanlarda yapılan akademik ve idari çalışmaların bir araya getirilmesi, tartışılması ve sektörle paylaşımını sağlamaktır. Japonya, Güney Kore, Çin, Hindistan, ABD, Almanya, Hollanda, Kanada, Azerbaycan, Kosova, Rusya, Ukrayna, Polonya gibi ülkelerle iletişime geçilmiş olup, bu ülkelerden konuşmacılar davet edildi. Davetli konuşmacılar, ülkelerindeki mesleki eğitim uygulamalarına ilişkin bilgiler verecekler. Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Niyazi Eruslu’nun onur başkanlığını yapacağı sempozyumda sunulan bildiriler hakem değerlendirmesinden geçecek ve uygun bulunanlar Vizyoner Dergisi, Elektronik Mesleki Gelişim ve Araştırma Dergisi, Elektronik Meslek Yüksekokulları Dergisi’nde yayımlanacaktır. Üniversitemizin öğretim görevlilerinin koordinatörlüğünü üstlendiği sempozyuma Yalova Valiliği, Yalova Belediyesi, Yalova Ticaret ve Sanayi Odası da katkı sağlayacaklar. Şimdiden hayırlı olmasını temenni ediyoruz”

Editör: TE Bilişim