Yalova Üniversitesi  Sosyal Bilimler Enstitüsü tarafından düzenlenen Verimlilik Çalıştayı Rektör Vekili Prof.Dr. Bilal Gökkır başkanlığında Rektörlük Senato Salonunda yapıldı. Çalıştaya Enstitü Kurulu ve Enstitü Yönetim Kurulu Üyeleri, Enstitüde halen görev yapanlar yanında daha önce görev yapmış akademik ve idari personel, Fakülte sekreterleri ve Öğrenci İşleri Daire Başkanı ile ilgili diğer personel katıldı.
Açılış konuşmasında çalıştayın; Enstitü hizmetlerinde hız ve kaliteyi yükselterek lisansüstü öğrencilerine, öğretim üyelerine ve topluma daha nitelikli ürün ve hizmetler sunmak için elverişli bir zemin oluşturacağına vurgu yapan Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdür Vekili Doç.Dr. Fethi Güngör, katılımcıların birikimlerinden, görüş ve önerilerinden yararlanarak verimi yükseltici katkıları ilgili kurullarda karara dönüştürmeyi amaçladıklarını ifade etti.
Sosyal Bilimler Enstitüsü Verimlilik Çalıştayı fikrinin sahibi Rektör Vekili Prof.Dr. Bilal Gökkır ise konuşmasında, başkanlığını yaptığı çalıştayda katılımcıların müzakerelerini dikkatle izledi ve kalıcı etkin çözümler için radikal bazı kararlar alınması gerektiğinin altını çizdi.
Çalıştayın moderatörlüğünü yürüten Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdür Vekili Doç.Dr. Fethi Güngör, katılımcıların dile getirdiği sorun, görüş ve çözüm önerilerinin raportörler tarafından kayıt altına alındığını söyledi. Tavsiye niteliğindeki bu katkıların bir rapor halinde tanzim edildikten sonra bir hafta içerisinde, niteliğine göre Yönetim Kurulu, Enstitü Kurulu ve Senato tarafından gündeme alınarak karara bağlanacağını ifade etti. 

Editör: TE Bilişim