5. Yükseköğretim Kurumları Öğrenci İşleri Mevzuat-Uygulama-Birliktelik Yalova Üniversitesi’nin ev sahipliğinde düzenlendi. Türkiye’deki devlet ve vakıf üniversitesilerinden Öğrenci İşleri Daire Başkanları ve uzmanlardan oluşan heyetlerin katıldığı toplantı Yalova’da yapıldı. Toplantının açılışına Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, Çınarcık Belediye Başkanı Avni Kurt, Yalova Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. M.Niyazi Eruslu, Üniversitelerin Daire Başkanları ile davetliler katıldı.
 Toplantının açılış konuşmasını yapan Yalova Üniversitesi Öğrenci İşleri Daire Başkanı Faruk Bülbül öğrenci işleri dairesinin üniversiteler için önemine atıf yaparak gerçekleştirilen toplantının amacını anlattı. Başkan Bülbül toplantının gerçekleştirilmesinde kendilerine destek veren kişi,kurum ve kuruluşlara teşekkür  ederek sözlerini tamamladı.  Daha sonra kürsüye gelen Yalova Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.M. Niyazi Eruslu üniversitelerin toplumun aynası ve geleceğin ışığı olduğunu belirtti. Üniversitelerin öğrenciler için var olduğununun altını çizen Prof. Eruslu, öğrencilere doğrudan hizmet veren birimlerin de  öğrenci işleri daire başkanlıkları olduğunu ifade ederek buraların kaliteli ve yeterli hizmet vermesinin üniversiteler açısından hayati bir öneme haiz olduğunu vurguladı.
Belediye Başkanı Vefa Salman’da konuşmasında üniversitelerin şehirler için ne kadar önemli olduğunu ifade ederek Yalova’nın ideal bir üniversite kenti olduğunu belirtti. Yalova’nın sosyokültürel özellilklerini anlatan Başkan Salman, ilin tarihi ve turistik yerlerini ve  jeopolitik avantajlarını anlattı. Öğrenci İşleri Daire Başkanları adına bir konuşma yapan Yıldız Teknik Üniversitesi Öğrenci İşleri Daire Başkanı Zekine İlhan öğrenci işleri daire başkanları toplantılarının ne amaçla  yapıldığı konusunda katılımcılara bilgi verdi. Sürekli değişen mevzuatların ve uygulamaların değerlendirilmesi  ve bilgi paylaşımının sağlıklı yapılabilmesi için bu toplantıların düzenlendiğini ifade eden İlhan, toplantıya ev sahipliği yapan Yalova Üniversitesi Öğrenci İşleri Daire Başkalanlığına ve üniversite yönetimine  teşekkür ederek toplantının verimli geçmesi temennisinde bulundu. ‘5. Yükseköğretim Kurumları Öğrenci İşleri Mevzuat-Uygulama-Birliktelik’ toplantısının açılış oturumun sonunda organizayonun hayata geçmesinde emeği geçenlere, destek veren kurum ve kuruluşlara anı belgeleri takdim edildi. Açılış oturumunun ardından Öğrenci İşleri mevzuat uygulama ve birliktelik toplantılarına farklı konuların ele alındığı çeşitli oturumlarla devam edildi. Oturumları sonrasında  Yalova’nın tarihi tursitlik yerlerine yapılan gezilerin ardından 5. Yükseköğretim Kurumları Öğrenci İşleri Mevzuat-Uygulama-Birliktelik Toplantısı sona erdi.
Editör: TE Bilişim