Tatbikat Yalova genelinde kurumsal olarak ilk kez uygulanırken, senaryo gereği Yalova’da meydana gelen deprem neticesinde yangınların çıktığı ve binalarınızda göçük meydana geldiği varsayılarak, tahliye ve yangın söndürme tekniklerinin uygulaması şeklinde icra edildi.

Tatbikat Yalova İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD), İl İtfaiyesi, 112 acil yardım ekiplerinin katılımıyla gerçekleştirildi. Tatbikat tahliye kurtarma ve akabinde yangın söndürme şeklinde uygulamalı olarak yapıldı ve tahliye de çok kısa sürede gerçekleşti.

Yalova Üniversitesi’nden yapılan açıklamada tatbikatın oldukça başarılı geçtiği belirtilerek, “Sivil Savunma eğitim ve tatbikatı neticesinde, Üniversitemizin Afet ve Acil durumlara hazır olduğunu, planların uygulanabilir olduğunu akademik ve idari personelimiz ile öğrencilerimizin acil durumlarda koordineli bir şekilde müdahale çalışmalarına katıldığı görülmüştür. Sivil Savunma Uzmanı Beyza Hatipoğlu’nun koordinesinde gerçekleştirilen eğitim ve tatbikatlar belirlenen periyotlarda devam edecektir. Tatbikatlar habersiz olarak yapılacak ve  binalarımızın acil durum sistemleri sık sık denenecek. Bu faaliyetler üniversitemizin afet ve acil durumlara hazırlıklı olmasına katkı sunacaktır” açıklamasında bulunuldu.
Editör: TE Bilişim